Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tínedžerka (†18) pomaly umierala na zákernú rakovinu: Na druhý svet ju poslal krutý omyl lekárov

Georgia nemusela zomrieť Zobraziť galériu (2)
Georgia nemusela zomrieť (Zdroj: profimedia.sk)

SHEFFIELD - Osemnásťročná Georgia Marrisonová trpela zákernou rakovinou, no lekári si mysleli, že za jej rapídnym úbytkom na hmotnosti môže len dievčenská roztopašnosť. Ozrutne sa mýlili. Tento omyl stál mladého človeka život.

U Georgie sa prvé vážnejšie zdravotné problémy objavili v máji 2014, keď sa učila na skúšky. Často vracala, nedokázala v sebe udržať žiadne jedlo a celkovo sa cítila veľmi slabá, píše portál metro.co.uk. Za pár týždňov schudla dvanásť kíl ani nevedela ako. Lekári tieto symptómy pripísali údajnej anémii, ktorá mala byť dôsledkom snahy. "Poznám tieto osemnástky. Všetky chcú byť chudé ako palice," povedal jeden z nich.

"Veľmi ma to zarazilo, pretože ju ani poriadne nevyšetril. Ani sa na ňu nepozrel a už vedel diagnózu. Ešte niekoľkokrát som potom s dcérou zašla k obvodnému lekárovi a zakaždým tvrdil, že je to ťažká anémia," povedala zdrvená matka Joanne.

Tínedžerka (†18) pomaly umierala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lenže pravda bola oveľa neúprosnejšia. V deň, kedy mala Georgia nastúpiť na Univerzitu v Sheffielde, sa dozvedela, že trpí agresívnou formou rakoviny žalúdka. Okrem toho sa rakovina rozvinula aj v oku a vaječníkoch a taktiež ochorela na meningitídu - vedľajší účinok rakoviny. Doktori ale dievčinu diagnostikovali príliš neskoro. O dva mesiace neskôr bola mŕtva. Ešte pred smrťou si stihla splniť svoj veľký sen, ktorým bolo stretnúť sa so spevákom Paolom Nutinim. Daroval jej gitarové trsátko, s ktorým bola pochovaná.

Tínedžerka (†18) pomaly umierala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Joanne chce teraz upozorniť lekárov aj ostatných rodičov, aby venovali väčšiu pozornosť príznakom rakoviny u dospievajúcich. "Lekári nemohli byť ďalej od pravdy, keď prakticky tvrdili, že je anorektičkou. Georgia milovala jedlo a vyzerala vždy zdravo. Toľkokrát odignorovali varovné príznaky len preto, že bola tínedžerka,"  dodala smutne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu