Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO, z ktorého zviera srdce: Objatie dvoch dievčatiek (2,5) po chemoterapii dojalo všetkých!

Kamarátky v objatí.
Kamarátky v objatí. (Zdroj: Facebook/Tazz Jones)

LONDÝN - Dôvody, pre ktoré niekedy plačeme, bývajú rôzne. Môže ísť o hnev, radosť, smútok, no jeden z tých najhorších je ten, keď zistíte, že vaše dieťa trpí smrteľným ochorením. Dve dievčatá, ale teraz všetkým ukázali, že naprek svojmu nízkemu veku bojujú s rakovinou veľmi statočne. Maliyah Jonesová (5) a Madelina DeLuca (2) sa po chemoterapii v nemocnici takto objímali a ich fotografia sa stala na sociálnych sieťach hitom.

Prečítajte si aj: Rodina vedela, že otec o pár hodín umrie: Posledná nádej na záchranu zhasla po tejto FOTO!

Maliyah bojuje s neuroblastómom už tri roky. Lekári našli nádor veľkosti pomaranča v jej bruchu v máji 2012 a zistili, že sa šíril do kostnej drene. Dali jej len 30-percentnú šancu na prežitie. Jej dvojročná kamarátka Madelina podstúpila chemoterapiu potom, čo jej vlani diagnostikovali leukémiu. Odkedy sa spolu prvýkrát stretli v Pittsburghskej detskej nemocnici, stali sa najlepšími priateľkami.

Dojímavé objatie zachytila Maliyahina mamička Tazz a nahrala ho na Facebook, kde si získalo veľkú pozornosť. "Práve sme sa stretli v ten deň. Maliyah k nej pribehla. Objímali sa a pozerali sa z okna. Spýtala som sa," Môžem si ich vyfotiť? Urobila som si obrázok a bolo to," povedala Tazz pre Channel 11.

Taktiež vysvetlila, ako si detskí pacienti s rakovinou v špecializovaných nemocniciach vždy navzájom pomáhajú. "Vždy je tam niekto, priateľ, deti pomáhajú deťom, sú si vždy najlepšou podporou, pretože nevedia," uviedla..

"Som hrdá na to, kto sa z Maliyah stal a silu, s akou to znáša. Dúfam, že celé mesto videlo (obrázok), ľudia mimo neho, aj na celom svete - a to nielen kvôli Maliyahinmu príbehu, ale kvôli iným rodinám, ktoré si tým tiež prechádzajú," dodala.

Maliyah (vľavo) a Madeline (vľavo).
Zobraziť galériu (1)
Maliyah (vľavo) a Madeline (vľavo).  (Zdroj: Facebook/Tazz Jones)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu