Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Svalnatý mladík je snom mnohých žien: Dôvod, prečo maká v posilňovni, vás ale šokuje

Ben sa musí udržovať v kondícii Zobraziť galériu (3)
Ben sa musí udržovať v kondícii (Zdroj: YouTube)

BELFAST - Zatiaľ čo väčšina ľudí sa potí v posilňovni kvôli vidine sexi tela, pre Bena Mudga je to otázka života a smrti. Bez pravidelného tréningu by ho totiž pravdepodobne čakal krutý ortiel. Už odmalička trpí vážnym ochorením, kvôli ktorému musí dodržiavať veľmi prísny režim.

Dvadsaťpäťročný Ben pochádza zo Severného Írska a živí sa ako osobný tréner a model. Na prvý pohľad vyzerá ako úplne zdravý mladík, no skutočnosť je trochu iná. Smutnejšia. Už od narodenia totiž trpí cystickou fibrózou, neliečiteľným dedičným ochorením, ktorého dôsledkom je trvalé poškodenie pľúc a iných vnútorných orgánov.

Pravidelné cvičenie päťkrát do týždňa ho nielen udržiava vo fyzickej kondícii, ale pomáha aj predchádzať potenciálne smrteľným chorobám. Vďaka tomu funkcia jeho pľúc dosahuje až 98 percent, čo je u ľudí trpiacich cystickou fibrózou v podobnom veku veľmi ojedinelým javom. Aj lekári sú ohromení tým, ako cvičenie zlepšuje Benovo zdravie. Aktivuje totiž pľúca a to zase zabraňuje tvorbe škodlivého hlienu. "Nikdy neprestanem cvičiť, pretože sa bojím, že dá choroba jedného dňa o sebe zase vedieť," povedal Ben pre denník Daily Mail.

Svalnatý mladík je snom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Časom musel upraviť aj svoje stravovanie. Začal jesť potraviny plné tzv. dobrých tukov, ako avokádo alebo losos a chudé bielkoviny (fazuľa, orechy, zemiaky v šupke a iné). "Hneď som pocítil obrovský rozdiel. Úplne som prestal mať žalúdočné ťažkosti," pokračuje Mudge.

Svalnatý mladík je snom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Niekto by si mohol myslieť, že si uľahčil cestu užívaním steroidov, no za jeho svalnatým zovňajškom je len tvrdá drina. "Chcem vyzerať ako superhrdina. Áno, viem, že mnohí si vypomáhajú steroidmi, ale to nie je môj prípad. Vybral som si pomalšiu a bolestivejšiu cestu, ako byť fit," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu