Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dievčatá, prestaňte fajčiť: Obľúbené cigaretky vám urobia divy s vagínou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Fajčenie marihuany vraj vytvára sucho v ústach rovnako ako suchú vagínu. Je to pravda alebo nie? Odborníci sa nevedeli zhodnúť. Panovali okolo toho mýty a povery, no teraz ich rozohnala doktorka, ktorá prezradila ako je to naozaj.

O vyschnutej vagíne kolovalo veľa mýtov. Žiadny seriózny lekár to nevedel na sto percent potvrdiť ani vyvrátiť. Sophie Saint Thomas z portálu Vice urobila rozhovor s doktorokou Julie Hollandovou. Keď sa jej reportérka opýtala, či fajčenie marihuany môže spôsobiť suchú vagínu, doktorka odpovedala "presne ako sucho v ústach. Je to presne to isté. Vysuší to celú sliznicu," povedala.

"Keď vám fajčenie vytvára sucho v ústach, rovnaké je to aj tam dole," nechala sa počuť pre portál Vice. Ale aj ďalšie faktory majú na to vplyv, tvrdí doktorka. "Vo všeobecnosti, vagínu vysušuje antikoncepcia. Matka príroda to vymyslela tak, že počas plodných dní, telo produkuje sekrét. Avšak počas používania (antikoncepčných) tabletiek neprichádza k ovulácii, takže neprichádza ani k sekrečnej fáze uprostred cyklu," povedala Hollandová.

Doktorka zároveň povedala, že tieto problémy by mohol zažehnať kokosový olej alebo špeciálny olej s názvom Foria. Kokosový olej jej potvrdili aj priatelia a pacienti, ktorých mala. Vraj je to najlepší prostriedok, ako suchej vagíne predísť.

Takže dievčatá, obávaný mýtus sa potvrdil, fajčenie marihuany spôsobuje vyschnutie vagíny. No nezúfajte, predísť tomu môžete pomocou kokosového oleja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu