Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Britka si dala v Prahe urobiť plastiku brucha: Spackanú operáciu poriadne oľutovala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN/BRATISLAVA - Suzanne Adamsová (39) po pôrode troch detí cisárskym rezom cítila, že vzhľad jej brucha a kože nie je pravý taký, po akom by túžila. Rozhodla sa preto podrobiť plastickej operácii a aby ušetrila, podnikla cestu za krásou až do Prahy. Namiesto novo nadobudnutého sebavedomia však na šesť mesiacov skončila s vákuovou pumpou pripojenou k jej telu a škaredou infekciou.

Operácia v Česku ju vyšla o takmer 7000 libier menej, ako by stála v Británii. Teraz ale varuje každého, kto zvažuje plastiku v zahraničí, aby si to dobre premyslel a radšej nehľadel na peniaze.

"Mám priateľov, ktorí využili túto kliniku a nemali žiadne problémy," povedal Suzanne pre Mirror Online. V jej prípade to však dopadlo úplne inak. Jej jazva sa otvorila a spravila sa jej bolestivá hrča na bruchu. A to aj napriek tomu, že si pred operáciou spravila podrobný prieskum rôznych nemocníc.

Nakoniec asi predsa len vyhrali ušetrené financie, keďže za plastiku v Prahe dala iba 3000 libier, a to vrátane letenky a ubytovania. Už na letisku si však vraj všimla varovné signály, že nebude všetko s kostolným poriadkom. Povedali jej, že pre ňu nemajú pripravenú izbu a šupli ju do špinavého hotela bez internetu. Nemala však čas veľmi nad tým premýšľať, keďže ju čoskoro vzali na sálu.

"Keď som sa zobudila, zdalo sa mi, že niečo nesedí. Nielenže ma rezali zo strany na stranu, ale ešte aj od pupka smerom nadol. Keď som sa ich opýtala prečo, hovorili, že sa vyskytli nejaké komplikácie. Cítila som sa neustále chorá kvôli reakcii na anestézu a vytrpela si veľa bolesti. Nemohla som spať, nemohla som jesť," posťažovala sa Suzanne.

Po návrate domov si začala všímať, že jej stav je naozaj vážny. Previezli ju do nemocnice, ale lekári neboli ochotní s ňou niečo urobiť a vyhovárali sa, že to niekto iný spackal operáciu. Po desiatich dňoch sa však do nemocnice vrátila a v nasledujúcich šiestich mesiacoch pre ňu nastalo peklo.

Do rany sa dostala infekcia a Suzanne museli pripojiť k bruchu vákuovú pumpu. Prišla o prácu a bála sa, že sa jej zdravie už nikdy nevráti. "Môj život bol zničený. Zostala som s touto strašnou ranu, a nikto zrejme nevedel, čo sa deje. Bolo mi povedané, som mohla zomrieť na otravu krvi. Som šťastná, že som nažive, naozaj," dodala s tým, že sa aj na ňu napokon usmialo šťastie.

Keď sa vystrábila z problémov, dala si urobiť korekčnú operáciu vo Veľkej Británii a dnes má svoje vysnívané ploché bruško. Lekári jej však museli odstrániť vyše pol kila tkaniva okolo jazvy a veľkú hrču. Každému teraz odporúča, aby sa zamyslel nad tým, či sa oplatí v takýchto prípadoch šetriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu