Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Susan (29) sa stratila na bežeckých pretekoch v lese: Prežila vďaka neuveriteľnej veci!

Susan prežila aj vďaka svojmu materskému mlieku Zobraziť galériu (2)
Susan prežila aj vďaka svojmu materskému mlieku (Zdroj: repro 3news.co.nz)

WELLINGTON - Preteky cez neznáme kraje majú svoje čaro, až občas ľudia zabudnú, že sa môžu ocitnúť v skutočne veľkom nebezpečenstve. Susan O'Brienová (29), matka dvoch detí, pri pretekoch Xterra v novozélandskom parku Rimutaka Forest Park zle odbočila a do cieľa v nedeľu ráno nedobehla. Vďaka svojej obdivuhodnej duchaprítomnosti však prežila, kým ju našli záchranári. Pomohla si neuveriteľným spôsobom!

Susan má dvojročného syna a osemmesačnú dcéru, ktorá jej pravdepodobne zachránila život. Keďže Susan dojčí, po tom, čo jej došla všetka voda, rozhodla sa piť svoje vlastné mlieko. Živiny v materskom mlieku matke dodali silu na to, aby si vyhrabala jamu do hliny a prečkala v nej chladnú a veľmi vlhkú noc niekde uprostred 220 kilometrov štvorcových, ktoré pokrýva park Rimutaka.

Susan (29) sa stratila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rimutakatrust.org.nz)

Okrem mlieka mala dva litre vody a energetickú tyčinku, vďaka tomu podľa vlastných slov mala dostatok energie, aby kráčala obrovským lesom ďalej. „Myslela som si, že umriem,“ povedala Susan novinárom z BBC a dodala: „Dojčím svoje dieťa, takže som mala trochu mlieka, ktoré ako som si myslela, by mi mohlo pomôcť ísť ďalej.“ Prvé, čo urobila, keď sa po 24 hodinách konečne stretla s rodinou, bolo, že nakŕmila svoju dcérku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu