Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sfanatizovaní Slováci vítali v Prahe zázračného liečiteľa: Potom prišla rana pod pás!

Podujatie pripomínalo sektársky zjazd
Podujatie pripomínalo sektársky zjazd (Zdroj: Facebook/Benny Hinn Ministries)

PRAHA - Na príchod fenomenálneho amerického liečiteľa Bennyho Hinna do Prahy čakali spolu s Čechmi aj Slováci. Pred halou v Letňanoch postával dav, ochotný lusknutím prstov prepadnúť davovej hystérii. Napriek tomu, že za Kresťanskú konferenciu ohňa 2015 ľudia zaplatili stovky korún, liečiteľ im pripravil nepríjemné prekvapenie.

Pastora Bennyho Hinna ľudia poznajú najmä z televíznych obrazoviek a keď na Facebooku ohlásil svoju návštevu Prahy, udalosť si nechceli nechať ujsť aj Slováci, ktorí docestovali na výstavisko Letňany. Na mieste prevažovali hlavne seniori a ľudia okolo štyridsiatky. Ako upozorňuje český denník Blesk, v dave bolo počuť viac Slovákov ako Čechov.

 

 

Po hodinovom meškaní pred dav predstúpil černošský kazateľ s prekladateľom. „Toto je deň, ktorý stvoril Hospodin. Dnes nás náš Pán všetkých požehná,“ predniesol na úvod. Potom zobrala sestra Judi gitaru a začala spievať náboženské piesne. Ľudia sa pomaly dostávali do tranzu, dvíhali ruky nad hlavu a volali: „Ježiš. Amen. Aleluja!“ Po chvíli ich však čakalo obrovské sklamanie. Hinn sa s davom ľudí spojil len cez obrazovku napriek tomu, že za jeho vystúpenie zaplatili nemalú sumu. Na ilustráciu, vstupné na osobu za celú konferenciu bolo 15 eur, na mieste 17 eur. Podľa Blesku mohli organizátori od ľudí vybrať aj viac ako pol milióna korún. O tom, že liečiteľ do Prahy nedocestuje, však nikde nepadla jediná zmienka.

Niektorí upadli do tranzu

Súčasťou predstavenia bolo aj prijímanie darov od „veriacich“. Na každej stoličke mali ľudia pripravenú obálku, do ktorej mali vložiť peniaze, uvádza Blesk. „Prineste svoje semienko. Pastor Benny Hinn je pripravený sa za vás modliť,“ vyzýval ľudí prítomný kazateľ. Potom sa na obrazovke opäť zjavil liečiteľ a ľudia začali podliehať davovej psychóze. Niektorí z nich dokonca poklesli k zemi. „Vôbec si nepamätám, že som spadla na zem. Cítila som Boží dotyk. Bola to moc Ducha svätého,“ povedala pre Blesk Slovenka Milka.

 

 
 

Benny Hinn je považovaný za kontroverzného amerického liečiteľa, ktorý údajne dokáže pomáhať prostredníctvom pomazania. Svoje charizmatické vystúpenia organizuje po celom svete pred masami veriacich a ľudí oslovuje aj vo svojom televíznom programe To je tvoj deň, ktorý vysiela v 200 krajinách sveta. Hinn o sebe vyhlasuje, že dostal od Boha liečiteľské schopnosti a jeho dotyk je zázračný podobne, ako Ježišov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu