Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Najvplyvnejší ľudia súčasnosti: Politici, herci a celebrity, ktoré hýbu svetom!

Malála Júsufzajová
Malála Júsufzajová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Americký týždenník Time zverejnil zoznam 100 najvplyvnejších ľudí sveta. Dostali sa doň nielen osobnosti z oblasti politiky, kultúry či šoubiznisu, ale napríklad aj pakistanská aktivistka Malala Yousafzai, ktorá dostala Nobelovu cenu za mier.

Po desiaty raz sa v zozname objavil americký prezident Barack Obama, pričom nechýbajú ani ďalší politici ako nemecká kancelárka Angela Merkel, severokórejský líder Kim Čong-Un, ruský prezident Vladimir Putin, kubánsky líder Raúl Castro, grécky premiér Alexis Tsipras či americká politička Hillary Clinton, ktorá sa chce stať prvou prezidentkou USA. Spomedzi hudobníkov sa do stovky najvplyvnejších ľudí dostali napríklad Taylor Swift, Björk alebo Kanye West, pričom do zoznamu zaradili aj jeho manželku Kim Kardashian. Z filmového priemyslu sú to zasa Lee Daniels, Emma Watson, Reese Witherspoon, Bradley Cooper, Richard Linklater, Julianna Margulies, Chris Pratt, Kevin Hart, Julianne Moore a Christopher Nolan. 

Okrem nich sa na zoznam dostali napríklad aj pápež František, nigérijská spisovateľka Chimamanda Ngozi Adichie, japonský spisovateľ Haruki Murakami, módna návrhárka Diane von Furstenberg, generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook alebo astronaut Scott Kelly. Tento rok však v zozname nie je ani jeden športovec. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu