Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Totálne fiasko špeciálnej jednotky: Chceli chytiť kriminálnika, jedna chyba za druhou!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: sita, thinkstock.com)

ZÁHREB - Akcia chorvátskej polície s cieľom zadržať v Záhrebe nebezpečného kriminálnika sa pred dvoma týždňami na Zelený štvrtok zmenila v úplné fiasko s nepríjemnými omylmi a chybami. Po zuby ozbrojený tím najskôr obsadil nesprávny dom a potom, v rámci reparátu teraz už na správnej adrese, zas zadržal nesprávneho muža. Píše o tom Jutarnji list.

Do operácie sa podľa denníka zapojilo najmenej dvadsať príslušníkov špeciálnej policajnej jednotky. Vilku na udanej adrese najprv v "tichosti" obkľúčili a potom do nej vrazili. Vyraziť dvere nemuseli, lebo bolo kupodivu odomknuté. V dome však boli len dvaja penzisti, ktorí na nemilé prekvapenie ochrancov zákona, už čakali.

Nikto si vraj totiž nevšimol, že na prvom poschodí domčeka je veľké okno, ktorým nie je vidieť dovnútra, ale von áno. Dôchodcovia sa teda na nečakanú "návštevu" mohli pripraviť a vyhnúť sa zničeným dverám aj možným zdravotným ťažkostiam z úľaku. Pár potom policajtom vysvetlil, že úrady domy na ulici pred piatimi rokmi prečíslovali, a že hľadaný objekt sa nachádza o päťdesiat metrov ďalej.

Totálne fiasko špeciálnej jednotky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: sita, thinkstock.com)


Nebolo to prvé policajné fiasko: Takto zlyhalo protiteroristické komando v Poľsku


O niečo neskôr sa zdalo, že "reparát" už na správnej adrese bol úspešný, pretože hľadaného muža zadržali. Aj keď bolo trochu čudné, že sa domnelý zlosyn nijako nevzpieral a v pokoji sa vzdal. Pri identifikácii na polícii sa to vysvetlilo - ukázalo sa, že nejde o správnu osobu. Niekto podľa všetkého tohto muža mylne označil ako možného páchateľa nejakého vážneho zločinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu