Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bitka v kokpite vystrašila pasažierov: Kapitán sa pobil s kopilotom, potom odleteli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

DŽAJPUR/NAÍ DILLÍ – Rozhovory o bezpečnosti v letectve sú po tragédii letu 4U9525 určite na mieste, no nie všetci piloti majú na vec rovnaký názor. Priamo v kokpite sa pred vzlietnutím v nedeľu večer pobil pilot so svojím kopilotom. Potom však svoje spory unáhlene urovnali a lietadlo AI 611 vzlietlo. Nič netušiaci pasažieri pohodlne doleteli do Naí Dillí, bolo to však zodpovedné rozhodnutie kapitána?

Rovnaký Airbus A320, aký Andreas Lubitz spolu so 149 pasažiermi nasmeroval priamo na francúzske Alpy, sa tak ocitol v rukách dvoch rozhádaných indických pilotov. Niekoľko pasažierov si pred odletom všimlo, že kapitán sa so svojím druhým pilotom háda, pričom ten ho mal aj fyzicky napadnúť. To však hovorca Air India poprel: „Tí dvaja sa pohádali. Problém však vyriešili.“

Bitka v kokpite vystrašila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Air India)

Kapitán sa údajne rozhodol, že nebude zdržovať klientov „vo vyššom záujme leteckej spoločnosti“ a napriek nezhodám sa rozhodol pokračovať v lete do hlavného mesta. Urobil tak napriek tomu, že incident mal nahlásiť ešte v Džajpure, teda v mieste odletu, no nakoniec sťažnosť spísal až v Naí Dillí. Ako sa ukázalo, kopilot už mal v minulosti podobné nezhody aj s inými pilotmi. O jeho osude rozhodne letecká spoločnosť po vyšetrení celej udalosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu