Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dievčatko má len tri roky a už poburuje svet: To, čo robí, je len pre dospelých!

Leanna tancuje ako profesionálka Zobraziť galériu (3)
Leanna tancuje ako profesionálka (Zdroj: profimedia.sk)

QUEBEC - Malá Leanna ešte predtým, než vôbec vedela chodiť, sa naučila tancovať okolo tyče. Ani vlastne nemala inú možnosť, odpozorovala to totiž od svojej matky a babky, ktoré sa tým živia. Mnohí ľudia polemizujú, či je práve toto správny príklad toho, ako by sa malo vychovávať dieťa.

Leanna Parentová má zrejme našliapnuté na kariéru tanečnice okolo tyče. Presne túto profesiu totiž vykonávajú už dve generácie pred ňou - 24-ročná mama Lisse a 44-ročná babička Julie Maroisová. Trojročné dievčatko sa zvŕta okolo trojmetrovej tyče už pomaly ako profesionálka, a to pritom všetky pohyby len odpozerala.

Dievčatko má len tri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na hlavu rodiny sa kvôli tomu strhla poriadna dávka kritiky, no Lissa na tom nevidí nič zlé. Práve naopak, túto aktivitu by podľa nej malo robiť viac detí, lebo prospieva ich zdraviu. "Tanec okolo tyče má pre deti skutočný zdravotný prínos. Rozvíja fyzickú silu a koordináciu. Príliš veľa detí sa venuje sedavým činnostiam ako hranie videohier, ktoré môžu spôsobiť nadváhu alebo poruchy správania," súhlasí s dcérou Julie.

Dievčatko má len tri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ženy vlastnia v kanadskom Quebecu dve školy tanca okolo tyče a páči sa im myšlienka, že ich raz povedie malá Leanna. Nie každý ale zdieľa ich nadšenie. Novinárka špecializujúca sa na rodičovstvo tvrdí, že je to chyba. Uznáva síce, že je to dobrý spôsob, ako sa môžu udržiavať v kondícii dospelí ľudia, ale nesúhlasí s tým, že je to vhodná aktivita pre deti. "Malé deti nechápu sexuálny podtext týchto pohybov a ich vykonávanie by mohlo viesť k tomu, že sa stanú voči prípadnému zneužívaniu," uviedla pre denník Daily Mirror Rachel Burrows.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu