Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Planéta Zem sa neotáča a Američania neboli na Mesiaci, vyučoval duchovný vysokoškolákov na VIDEu!

Saudskoarabský duchovný Bandar al-Khaibari má svoju teóriu o vesmíre.
Saudskoarabský duchovný Bandar al-Khaibari má svoju teóriu o vesmíre. (Zdroj: YouTube)

RIJÁD/ABÚ ZABÍ – Saudskoarabský duchovný Bandar al-Khaibari študentom na univerzite v Spojených arabských emirátoch porozprával okrem iného aj o tom, že Zem sa netočí a Slnko obieha okolo nej. Teóriu, ktorá bol vyvrátená zhruba 500 rokmi, následne demonštroval na pohári s vodou. Nebudete veriť vlastným ušiam!

Šejkovej neotrasiteľnej "logike" chýbajú základy fyziky. Veď predsa, keby ste opustili letisko v emirátoch a leteli napríklad do Číny a platilo by, že Zem rotuje, vôbec by ste sa nemuseli pohnúť z odletovej dráhy. Čína by proste prišla k vám, alebo vôbec neprišla: „Ak sa Zem točí v inom smere, lietadlo by sa zase nikdy nedostalo do Číny, pretože aj samotná Čína rotuje.“

Smutné je, že teória o rotujúcej zemi bola takto necitlivo „spochybnená“ práve na výročie narodenia Galilea Galileiho, ktorý je autorom známeho výroku "A predsa sa točí!" Svoj názor na to, ako vlastne v samých základoch funguje náš svet Bandar al-Khaibari, samozrejme, podporil aj niekoľkými náboženskými textami, no užívateľov sociálnych sietí o svojej pravde veľmi nepresvedčil.

Navyše sa tento "vzdelaný" duchovný rozhodol komentovať aj nie až tak vzdialenú históriu. Poprel, že Neil Armstrong pristál na Mesiaci. Celú ostro sledovanú akciu z roku 1969 komentovanú slovami "Malý krok pre človeka, veľký skok pre ľudstvo" nazval hollywoodskou inscenáciou. Hlavne, že je vo svojom večne stojacom svete šťastný. Akurát má asi problém pri lietaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu