Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO európskeho terorizmu: Do r*ti, IS, kričali na moslima s Koránom vystrašení ľudia!

Hamdy Mahisen v uliciach Milána
Hamdy Mahisen v uliciach Milána (Zdroj: Youtube/RepTV)

MILÁNO - Po vzore videa s osočovaním židovského novinára sa do ulíc vydal aj moslimský študent s Koránom v ruke, aby dokázal, že aj vyznávači islamu sa v Európe nemôžu cítiť bezpečne. Počas 5-hodinovej prechádzky Milánom v bielom odeve imáma sa stretol s nepriateľskými reakciami.

Ako uvádza Huffington Post, mužom na videu je Hamdy Mahisen, študent egyptského pôvodu, ktorý sa rozhodol podstúpiť sociálny experiment pod taktovkou talianskeho denníka La Repubblica. Mahisen celý čas iba ticho kráčal ulicami a s nikým sa nezhováral. Napriek tomu mu ľudia uštedrili zopár nepríjemných poznámok a pohľadov. Cieľom bolo zmapovať reakcie ľudí v talianskej metropole na moslima, ktorý svoje vierovyznanie dáva otvorene najavo.

Jedna zo žien naňho reagovala výkrikom „Taliban!“ a istý muž ho komentoval slovami: „Dor*ti, videl si IS?“  Iný upozorňoval na to, že má so sebou Korán a mohol by byť pod tunikou ozbrojený.

Po vzostupe smrteľných extrémistických útokov v Európe sa aj v Taliansku zdvihla vlna protimoslimskej nálady. Výsledkom je strach z cudzincov či našincov, ktorí dávajú očividne najavo príslušnosť k islamu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu