Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mužské ruky prezradia viac, ako tušíte: Odmerajte si ich a toto všetko zistíte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WASHINGTON - Ruky dokážu podľa vedcov prezradiť veľa o povahe svojho nositeľa. Preto, ak si k sebe chcete nájsť dobrého a ohľaduplného partnera, pozorne si prezrite jeho ruky. Ak by mal prstenník kratší než ukazovák, majte sa na pozore!

Muži, ktorých prstenník je dlhší ako ukazovák, majú tendenciu byť v živote milší a pozornejší k ženám. Tí, ktorých prsty majú podobnú dĺžku, zvyknú byť hašterivejší a hrubí. Výskumníci totiž pánske ruky analyzovali prostredníctvom „zlatého pomeru“ – dĺžku prstenníka vydelili dĺžkou ukazováka. Tento pomer je podľa nich ovplyvnený hormónmi, ktoré na plod pôsobili ešte v maternici.

Čím je pomer nižší, tým viac bol plod vystavený pôsobeniu mužských pohlavných hormónov, najmä testosterónu. Od toho sa potom odvíja mužské správanie voči ženám. Vedúcim netradičného výskumu bola profesorka Debbie Moskowitzová, ktorá na margo porovnávania povedala: „Muži s nižším pomerom viac načúvajú ženám, častejšie sa usmievajú, radi dávajú komplimenty a sú ochotnejší robiť kompromisy.“ Správajú sa tak nielen v sexuálnych vzťahoch, ale aj voči kolegom v práci alebo priateľom.

Mužské ruky prezradia viac,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Muži s väčším pomerom prstenníka a ukazováka sa vo vzťahoch častejšie hádali. Vedci skúmali 20 dní 155 mužských dobrovoľníkov, ktorým dali vypĺňať formuláre a sledovali ich pri sociálnej interakcii.

Zo štúdie okrem rozdielov v mužskom správaní vyplynuli aj iné zaujímavé fakty. Muži s nižším priemerom zvyknú mať viac detí a vedci sa domnievajú, že je to vďaka ich povahe. Je totiž menej pravdepodobné, že sa budú so ženami hádať alebo rozchádzať. Častejšie vytvárajú harmonické vzťahy.

Samotných vedcov výsledky výskumu prekvapili a navrhli, aby skúmali ďalšie súvislosti medzi pomerom prstov a dominantným správaním, napríklad v konkurenčnej situácii s inými mužmi. Na štúdiu upozornil britský Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu