Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zavraždenú Američanku Kaylu (†26) nútili do manželstva: Musela sa vydať za vodcu džihádistov!

Kayla Muellerová
Kayla Muellerová (Zdroj: Foto: YouTube, Tv Joj)

ALEPPO - Kayla Muellerová (†26), ktorá pochádzala z Arizony, bola americkou humanitárnou pracovníčkou, jej smrť potvrdil tento týždeň prezident Barack Obama. Zomrela v zajatí Islamské štátu, podľa posledných informácií nebola obyčajnou rukojemníčkou, nútili ju vydať sa za jedného z vodcov.

Šéf amerických tajných služieb oznámil, že mladá žena, ktorá zomrela minulý týždeň, mohla byť nevestou vysoko postaveného džihádistického bojovníka proti svojej vôli. Po tom, čo sa o tragédii dozvedela Kaylina rodina, jej teta, ktorú cituje britský denník Mirror, vyhlásila: "Kayla sa dotkla srdca sveta. Svet smúti s nami."

Podľa zverejnených informácií radikálni islamisti žiadali za rukojemníčku výkupné 6 600 000 dolárov (viac ako 5,8 mil. eur). Z elektronickej komunikácie členov Islamského štátu vyplýva, že mladú ženu nepovažovali za rukojemníčku. Ako uviedol americký odborník na terorizmus, žena bola nútená do manželstva.

Tieto dohady môže potvrdzovať list, ktorý Kayla napísala vlastnoručne svojim rodičom. Vyznáva sa v ňom, že s ňou zaobchádzajú "s najväčším rešpektom a láskavosťou".

Správy hovorili o tom, že ju džihádisti zavraždili. Radikáli z IS ale vyhlásili, že žena zahynula minulý týždeň počas náletov jordánskych vzdušných síl na sýrske mesto Raqqa. Američanka zmizla v auguste 2013. Stalo sa tak po tom, čo radikálni islamisti obsadili sýrske mesto Aleppo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu