Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Študentka (20) nevysvetliteľne priberala: Už vie prečo, musí sa zamykať v izbe!

Kate nevie svoju poruchu ovládať Zobraziť galériu (3)
Kate nevie svoju poruchu ovládať (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

ABERDEEN - Dvadsaťročná Kate Archibaldová z Veľkej Británie dlho nevedela prísť na to, prečo stále priberá. Až nedávno zistilla, že sa prejedá vtedy, keď o tom nevie - v spánku. Tento nezvyčajný jav je spôsobený užívaním liekov na poruchu zvanú ADHD.

Kate počas prvého ročníka na Univerzite v Aberdeen pribrala tri konfečné veľkosti. Zatiaľ čo na začiatku prvého semestra obliekala šaty číslo 38, teraz je to už 44. Bola z toho zúfalá a nevedela, čo si počať. "Často som sa hádala s mojimi spolubývajúcimi, ktorým pravidelne mizlo jedlo. Trvala som na tom, že s tým nemám nič spoločné," tvrdila vtedy študentka filozofie a svetových náboženstiev.

Študentka (20) nevysvetliteľne priberala:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

Až keď sa ale jedno ráno zobudila a pri posteli našla prázdne obaly od čokoládových bonbónov a iných sladkostí, uvedomila si, že kamaráti asi majú pravdu. Neskôr jej lekári diagnostikovali nočnú poruchu príjmu potravy, čo je zriedkavý vedľajší efekt užívania liekov na hyperaktivitu a poruchu pozornosti. Spôsobuje, že Kate v noci v spánku vyrabuje chladničku a zje všetko, čo jej príde do cesty. Raz je to niekoľko porcií boloňských špagiet, inokedy zas takmer celá hruda čedaru. Za jednu noc tak skonzumuje stovky či dokonca tisícky kalórií, kvôli ktorým neustále priberá na hmotnosti.

Študentka (20) nevysvetliteľne priberala:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

Archibaldová sa zo zúfalstva začala zamykať v izbe a obklopila sa samými zdravými potravinami, píše portál metro.co.uk. Bohužiaľ to nepomohlo. Vždy sa jej nakoniec podarí dvere otvoriť a vyjesť zásoby v chladničke. Kate sa najviac bojí toho, že raz v noci zapne v spánku sporák, aby si niečo ukuchtila. A odtiaľ je už len kúsok k nešťastiu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu