Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pohreb, na ktorý prítomní nezabudnú až do smrti: Jeden omyl kňaza a smutná atmosféra bola fuč!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAO PAULO – Pohreb v Brazílii poznačila tragikomická situácia. Kňaz o nej prehovoril potom, čo o incidente na smútočnom obrade informovala miestna polícia.

Rímskokatolícky kňaz spadol v Brazílii do hrobu, keď sa modlil na pohrebe jedného zo svojich farníkov. Informovala o tom v utorok polícia v centrálnej časti krajiny.

Kňaz Alex Novais de Brito uviedol polícii, že v sobotu 7. februára sa modlil nad rakvou na cintoríne Campo da Esperanca (Pole nádeje) neďaleko hlavného mesta Brazília, keď sa zrazu preborila zem pod jeho nohami a on spolu s troma ďalšími smútiacimi účastníkmi pohrebu spadol do hrobu. Nikto neutrpel vážne zranenia, dodala tlačová agentúra AP.

Miesto, kde sa konal pohreb.
Zobraziť galériu (2)
Miesto, kde sa konal pohreb.

Polícia oznámila, že vyšetruje príčinu zosuvu pôdy počas pohrebného obradu, ale ďalšie podrobnosti neposkytla. Spravodajský portál G1 citoval kňaza, podľa ktorého incident "zničil vážnosť a dôstojnosť" situácie.  "Bolo to veľmi nepríjemné," povedal kňaz portálu G1. "Atmosféra pohrebu sa úplne narušila a možno kvôli nervozite prítomných viselo vo vzduchu aj niečo komické. Cítil som sa veľmi trápne, ale dokázal som pokračovať v smútočnom obrade," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu