Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ženy, teraz stratíte všetky ilúzie: Vedci zistili, že čím viac muži zarábajú, tým menej...!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WARWICKSHIRE – Odjakživa snívate o solventnom a pracovitom manželovi? Omyl! Najnovšia vedecká štúdia z Veľkej Británie odhalila, že ak doma po práci nechcete začať ešte ďalšiu šichtu, urobte si službu a zvoľnte nároky!

Britskí odborníci zistili, že muži s vyššími príjmami vykonávajú oveľa menej domácich prác. Inými slovami, svojim „chudobnejším“ partnerkám nepomáhajú. „Ženy však robia najviac prác v domácnosti bez ohľadu na to, koľko zarábajú,“ povedali výskumníci z univerzity vo Warwicku.

Výskum odkryl ešte ďalšie nezrovnalostí medzi lepšie a horšie zarábajúcimi. Muži, ktorí viac zarábajú, takisto uznávajú, že práce v domácnostiach je potrebné robiť, ale často odmietajú pohnúť prstom. Radšej svojim partnerkám „zaplatia“ za to, že upratujú aj za nich. Výskum vedci vykonali na pároch, v ktorých obaja partneri pracovali a mali aspoň jedno dieťa do 14 rokov.

Ženy, teraz stratíte všetky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Aj keď mnohé páry si v poslednej dobe začali domáce práce prerozdeľovať, lebo zarábajúce partnerky odmietajú robiť všetko samy, stále na ženy pripadá najväčší kus práce a mnohé sa cítia byť frustrované. Do istej miery sa potom upokojujú stereotypnou myšlienkou, že muži sú v domácich prácach neschopní. Manželia sa však často radi vyhovárajú, že niečo nie je potrebné aktuálne urobiť a ženy ich nútia do práce, ktorá jednoducho „počká“, informoval portál Psychcentral.com.

Ženy, teraz stratíte všetky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu