Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prevratné rozhodnutie súdu: Muži môžu močiť postojačky, ženy to musia tolerovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BERLÍN - Či močiť postojačky alebo posediačky môže byť pre muža v hociktorej domácnosti otázkou naozaj hamletovskou. To zrejme platí najmä v Nemecku. Aspoň čiastočnú podporu pánskej časti populácie poskytol súd vo štvrtok v Düsseldorfe, ktorý rozhodol, že "státie" nie je trestne postihované.

Spor o to, ako by páni mali "malú potrebu" vykonávať, niekde v Nemecku príliš humorne neberú. Na niektorých toaletách je dokonca vzpriamená pozícia priamo zakázaná. Na druhej strane sú často muži, ktorí si radšej čupnúť, než by počúvali lamentovanie, hanlivo nazývaní "sitzpinkler".

Rozpor, ktorý vo štvrtok sudca Stefan Hank riešil, sa týkal žaloby o finančnú náhradu, ktorej sa domáhal vlastník bytu na nájomníkovi kvôli údajnému poškodeniu mramorovej podlahy na záchode močom.

"Stúpenci tejto praxe (močenie v stoji) ... musia počítať s občasnými stretmi so spolubývajúcimi, najmä so ženami, to však neznamená, že nesú zodpovednosť za koróziu mramorových podláh toaliet a kúpeľní," zdôvodnil podľa agentúry AFP sudca svoj rozsudok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu