Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťaháky, vyzliekanie v komisii či tajnosti za plentou: Toto sú naj trapasy komunálnych volieb!

Takíto vyparádení volili Podkoničania! Zobraziť galériu (6)
Takíto vyparádení volili Podkoničania! (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – S napätím z neistého výsledku volieb stúpali aj počty prípadov, ktoré narušili hladký priebeh hlasovania. A hoci sú Slováci národ pokojný a mierumilovný národ, v niektorých mestách sa pre kuriózne „výtržnosti“ z radov občanov voľby museli prerušiť.

Člen komisie sa musel vyzliecť

Asi najväčší škandál týchto novembrových volieb má na rováši nitriansky mladík, ktorý zasadal vo volebnej komisii párovského gymnázia. Nezvážil totiž všetky dôsledky, keď si obliekol krikľavú mikinu so zašifrovaným nápisommikinu s nápisom JBMNT. Paradoxom celehého škandálu je fakt, že nikto z volebnej komisie si jeho prehrešok nevšimol! Nebyť sociálnych sietí a kolektívneho zmyslu pre morálku, mladík by voľby prečkal v bezpečí vlastnej mienky.

Fotografia z volebnej miestnosti
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Ďalším paradoxom je, že fotografia vznikla počas volebného aktu 101-ročnej voličky Márie Korecovej, švagrinej kardinála Korca. Práve ona počas volieb uviedla, že na súčasnom svete jej prekáža množstvo vulgarizmov, ktoré sa stále viac objavujú nielen v uliciach, ale aj na televíznej obrazovke. „Niekedy sa to naozaj nedá pozerať. Ja som niečo také nezažila, tá vulgárnosť, neúcta medzi ľuďmi, to mi naozaj prekáža,“ povedala.

Voličský rekord za plentou

Nie každý chodí na voľby zodpovedne pripravený. Ten, kto koná unáhlene, môže urobiť osudovú chybu. S takýmto presvedčením zrejme kráčal do volebnej miestnosti jeden petržalský volič, ktorý za plentou pri rozhodovaní strávil rekordných 40 minút!

Komunálne voľby 2014 v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Kvôli záhadnému papieriku prerušili voľby

V košickej mestskej časti Luník IX. museli prerušili voľby po tom, čo náhodne zistili, že jedna z voličiek za plentou opisovala z papierika, koho má voliť za starostu a za poslancov! Z uličky, kam si členovia chodili variť kávu, bolo totiž vidieť za plenty... Podľa výpovede dámy s lístočkom jej otec jedného z kandidátov na starostu v dobrej vôli napísal na papierik, koho by mala zvoliť. Voľby museli kvôli incidentu prerušiť na 38 minút.

ťahák
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: wiki)

Rómovia šli do volieb s ťahákmi

Voľby sa neočakávane okrem Lunika IX. predĺžili aj vo východoslovenskej obci Svinia, kde prišli Rómovia voliť s papierikmi, na ktorých mali napísané mená kandidátov a čísla, ktoré majú zakrúžkovať. Voľby v obci kvôli podozreniu z kupovania hlasov skončili až o 45 minút neskôr.

V troch obciach nemali koho voliť

V troch obciach žiarskeho volebného obvodu - Lovči, Slaskej a Prenčove boli sobotňajšie komunálne voľby bez súboja. Zaregistrovali tam totiž rovnaký počet kandidátov na poslancov, ako je miest v obecnom zastupiteľstve a po jednom kandidátovi na starostu!

Predsedníčka miestnej volebnej komisie uviedla, že rovnaké priezvisko mali dvaja kandidáti na starostu, ale i dvaja Ľutovčania kandidujúci na poslancov!

Opitá komisia

Obvodná komisia v obci Bodiná v okrese Považská Bystrica riešila veľmi kuriózny podnet. Kandidátka na starostku dala echo na komisiu s tým, že členovia tamojšej okrskovej komisie boli pod vplyvom alkoholu. Predseda komisie však uviedol, že jej podnet bol neopodstatnený!

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Opitý muž sa kvôli voľbám pobil!

Obyvateľ Prievidze, ktorý mal trvalý pobyt v Nemecku, prišiel k voľbám do materskej školy na Športovej ulici už značne podgurážený a dožadoval sa svojich voličských práv. Najprv slovne napadol volebnú komisiu, potom zaútočil aj na policajnú hliadku a jedného z policajtov udrel päsťou do tváre.

Kandidát chlapom v krčme kupoval alkohol

Polície musela počas volieb riešiť aj podnet z obce Torysa v okrese Sabinov, kde jeden z kandidátov na starostu v miestnej krčme údajne kupoval občanom alkohol, aby ho volili!

Nová liečba v závislostí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu