Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Agresívnemu voličovi z Prievidze (38) hrozí za útok päťročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Trest odňatia slobody až do päť rokov hrozí 38-ročnému Prievidžanovi Tiborovi, ktorý sa počas komunálnych volieb 15. novembra popoludní v Prievidzi na Športovej ulici pred škôlkou dožadoval svojho práva voliť a dva razy napadol toho istého policajta.

"O väzobnom stíhaní agresívneho muža, ktorého 16. novembra obvinil vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) z Prievidze z prečinu útoku na verejného činiteľa v jednočinnom súbehu s rovnakým prečinom, rozhodoval dnes sudca Okresného súdu (OS) v Prievidzi," informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.  

Do volebnej miestnosti na Športovej ulici boli policajti Obvodného oddelenia PZ vyslaní operačným strediskom na základe oznámenia Tibora, že mu volebná komisia nechce umožniť voliť. "Muž začal byť po príchode hliadky na miesto vulgárny a agresívny na členov komisie, ako aj na privolaných policajtov. Tí ho následne vyzvali, aby opustil volebnú miestnosť, no neuposlúchol. Stále bol vulgárny a agresívny, preto ho za použitia hmatov a chvatov z miestnosti vyviedli," priblížila Antalová. 

Ako pokračovala, prvýkrát napadol Tibor zasahujúceho policajta na chodbe, druhý raz pred budovou, keď mu hliadka uvoľnila ruky. "Policajta udrel päsťou pravej ruky do tváre a spôsobil mu zranenia nosa a nadočnicového oblúka. Zranenia si našťastie nevyžiadali jeho práceneschopnosť," doplnila. Obvinený Prievidžan, ktorý sa dožadoval voliť v inej miestnosti, pod akú spadá miesto jeho trvalého pobytu, na základe rozhodnutia sudcu prievidzského OS nebude stíhaný väzobne.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu