Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zabudnite na sex s prostitútkou: Neuveríte, ako chcú Rusi trestať ich zákazníkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia commons)

PETROHRAD - Zákonodarcovia v druhom najväčšom ruskom meste Petrohrad vyrukovali s novými pravidlami pre prostitúciu. Klientom ľahkých žien podľa nich hrozí vysoká peňažná pokuta. Tej sa budú môcť vyhnúť len tak, že si dotyčnú slečnu vezmú za manželku.

Táto bizarná iniciatíva vzišla od Oľgy Galkinovej, ktorá zastupuje obchodno-občiansku platformu. Zdôraznila, že jej návrh zákona prichádza ako reakcia na nedávny návrh, aby sa prostitúcia stala trestným činom. Ten vypracoval Vitalij Milonov, ktorý je známy svojimi antihomosexuálnymi postojmi hraničiacimi s kresťanským fundamentalizmom.

V rozhovore pre denník Kommersant Galkinová uviedla, že chce zmeniť ruský správny poriadok a zaviesť tresty pre zákazníkov prostitútok. Išlo by buď o finančnú pokutu vo výške 4000, resp. 10 000 rubľov (74 eur, resp. 185 eur) päťdňový pobyt vo väzení. Tresty sú ešte vyššie v prípade, že muži vedia o tom, že žena bola do prostitúcie nútená.

Najzaujímavejšou časťou zákona je možnosť, ako sa dá obom týmto trestom vyhnúť. A to tak, že sa klienti so ženou, ktorá im poskytla sexuálne služby, oženia. Galkinová vysvetlila, že k takémuto návrhu zákona ju inšpirovali medzinárodné skúsenosti. Tvrdí, že zavedenie zodpovednosti na strane zákazníkov pomohlo znížiť mieru prostitúcie vo Fínsku, Nórsku, Švédsku či na Islande.

Ak zákon schváli petrohradská radnica, bude poslaný do federálneho parlamentu a dostane tak šancu stať sa ruským národným zákonom. Právni experti súhlasia s tým, že ide síce o dobrý úmysel, zároveň však upozorňujú, že zákon môže čeliť problémom v reálnom živote, pretože bude veľmi ťažké získať dôkazy o trestnej činnosti v tejto oblasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu