Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čínski muži si kupujú pochopenie: Virtuálne priateľky platia za počúvanie pracovných sťažností!

Keď sú čínski muži v strese, môžu sa vyrozprávať milej virtuálnej priateľke
Keď sú čínski muži v strese, môžu sa vyrozprávať milej virtuálnej priateľke (Zdroj: archív)

PEKING - Osamelí čínski podnikatelia sú ochotní denne platiť za pár milých slov a kúsok porozumenia virtuálnym priateľkám. Podobné služby sú k dispozícii aj pre ženy. Klienti si môžu vybrať z rôznych typov osobností – napríklad „dievča-bábiku“ alebo „muža v uniforme“.

Mnoho mladých Číňanov si dnes veľmi rýchlo dokáže zarobiť prostredníctvom ponúkania služieb na čínskej webovej stránke Taobao. Nazývajú sa virtuálnymi priateľkami/priateľmi a sú empatickí k sťažnostiam svojich klientov.

Mužskí klienti si môžu vybrať vytúžený typ svojej virtuálnej podpory – od „dievčat-bábik“ až po „zrelé ženy“ a „dievčatá od vedľa“. U žien sú to typy ako „muž v uniforme“, „generálny riaditeľ“, „pekný muž“ a „upokojujúci muž“.

Hneď, ako si vyberiete vyhovujúcu priateľku alebo priateľa, v závislosti od požadovaných služieb zaplatíte 20 až 50 juanov (2,5 – 6,3 eur). Môžete od nich požadovať prebudenie ranným telefonátom, rozhovor na dobrú noc pred spaním alebo si posielať textové správy počas dňa.

Xiao, 20-ročná čínska podnikateľka, sa rozhodla ponúkaním takýchto priateľských služieb prostredníctvom virtuálneho obchodovania cez Tabao zarobiť. Nie je to však ľahká práca, myslí si. Musí mať totiž prehľad o všetkých svojich volaniach a hlavne musí vždy odpovedať včas a byť svojim zákazníkom k dispozícii. Podľa Xiao je to tvrdá práca, ale jej predaj na webe vzrástol - zo siedmich či ôsmich volaní denne na päťsto. Dokonca musela zamestnať na čiastočný úväzok sedem žien, ktoré jej pomáhajú s rastúcim dopytom po mobilných priateľkách.

Najmä muži si tento spôsob virtuálneho porozumenia zamilovali. „Stačí 20 až 30 juanov denne, aby sa sen jedného slobodného muža stal skutočnosťou,“ povedal nadšený klient. Ďalší z početných klientov prezradil, že mu vtipné telefonáty s virtuálnymi priateľkami pomohli zbaviť sa stresu a uvoľniť sa.

Podľa prieskumu potrebuje najviac mužov pochopenie vo večerných hodinách, keď prichádza aj najviac objednávok. Zhang Xiaoli, hlava Čínskej asociácie pre duševné zdravie, tvrdí, že si mnohí zákazníci objednávajú tieto služby len zo zvedavosti. Takisto je veľmi pravdepodobné, že službu využívajú aj ľudia, ktorí sa nudia alebo im chýbajú sociálne zručnosti, a preto vyhľadávajú telefonické priateľstvo. Informáciu priniesol čínsky internetový spravodajský server wantchinatimes.com.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu