Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sebeckí manželia nechali náhradnú matku v kaši: Zdravé dieťa kúpili, postihnuté nie!

Malý Gammy vďačí za život celému Thajsku Zobraziť galériu (3)
Malý Gammy vďačí za život celému Thajsku (Zdroj: Hope for Gammy)

BANGKOK - Mladá Thajčanka sa ocitla v nezávideniahodnej situácii. Kvôli finančným ťažkostiam jej rodiny sa rozhodla stať sa náhradnou matkou. Čoskoro po otehotnení zistila, že čaká dvojičky, no zároveň mali lekári aj zlú správu. Dievčatko bolo zdravé, no chlapček sa narodil s vrodenou srdcovou chybou a Downovým syndrómom. Tu nastal problém s budúcimi rodičmi.

Pattharamon Janbuaovej sľúbili 11 700 dolárov za jedno dieťa, píše Daily Mail. Keď zistili, že čaká dvojičky, zaplatili ďalších 1673 dolárov. Austrálčania ale následne začali na mladú ženu tlačiť, aby vo štvrtom mesiaci, keď odhalili chlapcovu chorobu, šla na potrat. Budhistická viera jej to však nedovoľuje.

Domov si po pôrode Austrálčan so svojou pôvodom ázijskou manželkou zobrali len zdravé dievčatko, ťažko chorý Gammy tak zostal svojej biologickej matke. Jeho liečba je finančne nákladná, Pattharamon sa tak obávala, že sa o chlapčeka nebude vedieť postarať. Nakoniec pomohol takmer každý, kto sa o smutnom príbehu dozvedel.

Malý Gammy vďačí za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hope for Gammy)

Nadácia Nádej pre Gammyho spustila rozsiahlu kampaň na sociálnych sieťach a doteraz sa vyzbieralo už viac ako 50-tisíc dolárov, ktoré majú zabezpečiť slušný život chlapcovi aj jeho matke. Jeden z doktorov, Dr. Pisit v nemocnici v Bangkoku, ktorý pomáhal pri pôrode oboch detí, daroval 3000 dolárov, lebo „sa ho dotkol jej príbeh a chcel pomôcť“.

Vlna odporu sa strhla najmä voči austrálskemu páru, ktorý sa zachoval podľa viacerých vyjadrení znechutených komentátorov hnusne. Samotná matka, vďačná za pomoc, prostredníctvom štátnej televíznej stanice odkázala mladým Thajčankám naozaj osvietenú správu: „Chcela by som povedať, thajské ženy, nechoďte do tohto biznisu náhradných matiek. Nemyslite len na peniaze... Ak sa niečo pokazí, nikto vám nepomôže a dieťa ostane vylúčené zo spoločnosti, potom za neho musíte prebrať zodpovednosť.“

Malý Gammy vďačí za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hope for Gammy)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu