Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO šialeného experimentu: Chcel prežiť to, čo umierajúce deti v rozpálenom aute!

Terry si spaľujúcu horúčavu v zamknutom aute odtrpel 12 minút
Terry si spaľujúcu horúčavu v zamknutom aute odtrpel 12 minút (Zdroj: Terry Williams)

WASHINGTON - Presne takto sa cítia bezmocné deti, ktoré rodičia zabudnú v aute za horúceho dňa. Stačí pár minút a z vozidla sa na slnku stane rozpálená pec. Američan Terry Williams si to vyskúšal na vlastnej koži.

Terry tak reagoval na množiace sa tragédie, pri ktorých zábudliví rodičia nechali svoje dieťa v aute. Naposledy takto prišlo o život len 22-mesačné batoľa, ktoré otec nechal v aute 9 hodín. Ročne len v USA zahynie v rozpálenom aute v priemere 38 detí, čiže jedno každých desať dní. A podobné prípady sa nevyhýbajú ani Európe.

Na svoj pokus si Terry vybral slnečný deň, počas ktorého teplota v tieni stúpala na 32 stupňov Celzia. Skleníkový efekt raketovo vyhnal teplotu na 60 stupňov a z Terryho začal tiecť pot prúdom. Rýchlo začala stúpať aj jeho telesná teplota. Kolaps organizmu pritom hrozí, keď teplota tela stúpne na 40 stupňov. V obavách o vlastný život po 12 minútach svoj pokus prerušil.

To však stačilo, aby si na celý život zapamätal, aký je to pocit variť sa zaživa. Po takom zážitku vlastné dieťa určite v aute nezabudne a aj ostatným rodičom odporúča, aby si vďaka vlastnej skúsenosti navždy vryli do pamäte, že pri odchode treba radšej dvakrát skontrolovať, či v aute niekto neostal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu