Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dokázal nemožné: Nemec schudol 150 kg a stal sa Ironmanom!

Verili by ste, že to je ten istý muž? Zobraziť galériu (3)
Verili by ste, že to je ten istý muž? (Zdroj: mdr.de, ironman.com)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vo februári 2010 vážil Thomas Stephan 230 kilogramov. Po úprimnom rozhovore s kamarátom sa rozhodol zmeniť svoj život a v priebehu osemnástich mesiacov zhodil 150 kg. Prednedávnom si splnil svoj najväčší sen - stal sa Ironmanom.

Thomas v časoch, keď bol ešte morbídne obézny, trpel diskimináciou. Uzavrel sa do seba, ľutoval sa a všetok žiaľ zajedal. Pred viac ako štyrmi rokmi mu jeden dobrý priateľ povedal: "Nechudni kvôli mne, ale sebe."

Dokázal nemožné: Nemec schudol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mdr.de, ironman.com)

Táto veta zmenila mladíkovi život. Začal jesť len vtedy, keď bol naozaj hladný a prestal, keď cítil, že je takmer plný. Samozrejme úplne zmenil svoj jedálniček, sladkosti už viac neboli jeho súčasťou. "Nechcel som stále kontrolovať svoju hmotnosť, len som sa snažil počúvať svoje telo," hovorí Stephan, ktorý je evanjelickým pastorom.

Popri zdravej výžive v sebe objavil aj vášeň pre šport. Spočiatku to bola len zvedavosť, no nadšenie pre pohyb sa postupom času stalo nevyhnutnou súčasťou Thomasovho života. Chcel zistiť, kde sú jeho hranice, čo všetko v tomto smere dokáže. Vlani si vytýčil tri ciele - získať certifikát na plavčíka, zabehnúť maratón a absolvovať krátky triatlon.

Dokázal nemožné: Nemec schudol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mdr.de, ironman.com)

"Na mojom prvom maratóne som chcel dvakrát prekročiť rieku Mohan. Hrdý a so slzami v očiach som to dokázal. Rok predtým by to nebolo možné. V roku 2012 som dokončil svoj ​​prvý maratón v čase 04:43:43," spomína Nemec, ktorý sa riadi mottom "len ten, kto chce nemožné, vie naplno využiť svoj potenciál".

Vlani od apríla sa Stephan venuje aj plávaniu a stal sa členom triatlonového tímu frankfurtského plaveckého klubu. Pred pár dňami si splnil svoj najväčší sen, keď sa zúčastnil na jednom z najťažších triatlonoch na svete vo Frankfurte nad Mohanom, informuje portál ironman.com. Ten zahŕňa 3,8 km plávania, 180 km bicyklovania a záverečný maratón.

"Veľmi som sa tešil na atmosféru aj divákov. Chvíľami ešte stále neverím tomu, že som to dokončil. Každý meter na týchto pretekoch bol pre mňa zázrak," povedal Thomas po tom, ako dobehol do cieľa v čase 13:22:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu