Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Učiteľ (30) umiera kvôli ignorantským lekárom: Rakovina kože a 50 nádorov!

Jordi stále dúfa, že sa vylieči Zobraziť galériu (3)
Jordi stále dúfa, že sa vylieči (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Keď lekári mladému britskému učiteľovi povedali, že znamienka, ktoré mal na chrbte, sa nemusí obávať, mal pochybnosti. A oprávnene. Pretože teraz trpí rakovinou v poslednom štádiu, ktorá sa navyše rozšírila do ďalších orgánov. Smrť môže prísť hocikedy.

Tridsaťročný učiteľ matematiky Jordi Akhurst vyhľadal lekársku pomoc po tom, čo si všimol znepokojujúce znamienko na koži. Lekár mu tvrdil, že je neškodné. O niekoľko mesiacov neskôr sčernelo začalo krvácať a praskať. Dermatológ však trval na svojom a odmietal ho odstrániť.

Mladík nakoniec presvedčil svojho obvodného doktora, aby mu znamienko predsa len vyoperoval a poslal na rozbor. Jordiho najhoršie obavy sa nakoniec potvrdili; diagnóza znela - rakovina kože. Medzitým sa už stihla rozšíriť aj do mozgu, srdca, nadobličiek a lymfatických uzlín. Dokopy má v tele viac ako päťdesiat nádorov.

Jazva po vyoperovanom znamienku
Zobraziť galériu (3)
Jazva po vyoperovanom znamienku  (Zdroj: profimedia.sk)

"Prvýkrát som zašiel k odborníkovi v roku 2007. Povedal, že mi nič nehrozí a tento názor som potom ďalších deväť mesiacov počúval od iných lekárov stále dookola. Keď ale vaše znamienko vyzerá tak, ako vyzeralo to moje, je jasné, že niečo nie je v poriadku, a to ani nemusíte byť expert. Lekári ale môj problém opakovane podcenili a teraz je už asi neskoro," povedal otec päťročného syna denníku Daily Mail.

Učiteľ (30) umiera kvôli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Bohužiaľ zrejme nie je ďaleko od pravdy. Jeho rakovina je totiž už v štvrtom, konečnom štádiu, čiže prakticky neliečiteľná. Ackhurst momentálne užíva zelboraf, posledný licencovaný liek, ktorý mu lekári predpísali. Ak v priebehu nasledujúceho polroka nezaberie, plánuje sa zúčastniť klinických štúdií, ktoré budú testovať nelicencované liečby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu