Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Doktor smrť dotoval zúfalého Stana liekmi: Muž prišiel o 11 miliónov a zomrel!

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

PRAHA – Neuveriteľný prípad riešia v susednom Česku. Pred súd sa postavil „doktor smrť“. Z bohatého podnikate urobil drogovo závislého zúfalca. Postupne od neho vytiahol 11 miliónov českých korún. Na súde samé výhovorky a vyhýbanie.

„Peniaze mi dával za lieky proti kašľu,“ vysvetľoval pred senátom 42-ročný Pavol, ktorého prezývajú doktor smrť. Podnikateľa privykol na opiáty a postupne ho po tom obral o obrovskú sumu peňazí.   
  
"Chcel som mu len pomôcť, strašne trpel," obhajoval sa na súde bývalý lekár mělnickej nemocnice. Ako informuje denník Blesk, obézneho podnikateľa Stanislava († 41) liečil dlhých 10 rokov. Sprvu sa zdalo, že ide o banálny zápal v konečníku."Veľmi sa o seba bál, stal som sa jeho osobným lekárom. Naše priateľstvo narastalo, opakovane sme boli spoločne na večeru, týždeň sme boli na dovolenke na Kanárskych ostrovoch," opisoval priateľstvo lekár. Popiera, že by mužovi opiáty podával úmyselne.

Podľa žalobcu Stanislav najprv kupoval lekárovi drahé darčeky, ako sú mobily, domáce spotrebiče a pod. Lekár si tovar mal sám vyberať v katalógoch. "Usiloval sa zabezpečiť si pozornosť, bál sa, že je tučný a že zapácha a chcel, aby ho ľudia mali radi," dôvodil lekár s tým, že na prijímaní darčekov nebolo podľa neho nič zvláštne.

Pri darčekoch však nezostalo. Pacientova závislosť od lieku Dolsin sa prehlbovala. Lekár pritvrdil. Za tabuľku liekov, ktoré sú na predpis zadarmo, si údajne bral aj dvadsať tisíc českých korún. „Doktor smrť“ tvrdil, že pacient lieky užíval kvôli depresiám. Prokurátor však má mnoho dôkazov v podobe SMS správ. "Ahoj Pavlík, prebudilo by ťa v nedeľu podvečer dvadsať tisíc za tabuľku?" napísal závislý muž. Keď neuspel, ponuku zvýšil: "A štyridsať tisíc za tabuľku by ťa prebudilo?"

Ako informuje denník, Stanislav bol majiteľom prosperujúcej reklamnej spoločnosti. Stal sa však závislým a peniaze prefetoval. Po tom si požičiaval od známych, aby mal za čo vyplatiť lekára.

"Všade sme nachádzali prázdne ampulky od lieku Dolsin. Keď som mu požičal auto, vrátil mi ho nabúrané, sedačky boli od krvi a na podlahe sa váľali použité injekčné striekačky," priblížil podnikateľov kamarát. Muž zomrel v roku 2012 pri autonehode. V krvi mu zistili stopy po opiátoch a údajne šiel práve za lekárom pre ďalšie lieky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu