Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zoológ vyrušil papagája pri sexe: VIDEO pomsty zmyslov zbaveného zvieraťa musíte vidieť!

Náruživý papagáj sa pomstil zoológovi za prekazené párenie Zobraziť galériu (2)
Náruživý papagáj sa pomstil zoológovi za prekazené párenie (Zdroj: wikimedia commons)

WELLINGTON – Toto ste ešte nevideli. Kriticky ohrozený papagáj sa zúrivo vrhol na zoológa, ktorý ho vyrušil práve v najlepšom – pri párení. Najprv ho prefackal krídlami a potom sa rozhodol dokončiť, čo pôvodne začal. A bolo mu jedno, s kým.

Okrídlené znásilnenie sa odohralo na Novom Zélande, ktorý je domovom jedného z najvzácnejších papagájov planéty. Kakapo soví sa nevyskytuje nikde inde na svete, dorastá do veľkosti 60 centimetrov a dožíva sa až 100 rokov. Nedávno ho vyhlásili za kriticky ohrozený druh. Napriek dlhovekosti žije už len posledných 130 exemplárov.

Vedci sa preto pokúšajú čo najlepšie zdokumentovať ich spôsob života a špeciálne párenie, aby im pomohli prežiť. Zoológovia Mark Carwardine a Stephen Fry sa preto vybrali do lesa, aby kakapov nafotili a nakrútili práve pri párení. Zdá sa však, že si papagáje nechcú nechať kafrať do súkromia a obzvlášť nie samec, ktorého volajú Sirocco.

Zoológ vyrušil papagája pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Carwardine si myslel, že si papagáj zvedavo obzerá jeho fotoaparát, no v skutočnosti čakal na vhodnú príležitosť, keby ho bude môcť osedlať. Zakvačil sa mu za krk a začal poriadny „preplesk“. Rýchle pohyby a trenie sa zrejme operencovi zapáčili a Fry s kamerou v ruke sa išiel popučiť od smiechu, keď si uvedomil, že sa kakapo s jeho kolegom pokúša spáriť.

Mohlo by sa zdať, že pomýlený papagáj práve pre takéto správanie čelí hrozbe vyhynutia. V skutočnosti však za zdecimovanú populáciu môžu ľudia. Keď začalo osídľovanie ostrovov, spolu s ľuďmi prišli aj mačky či fretky, ktorým sa kakapovia nedokážu brániť. Vôbec totiž nevedia lietať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu