Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Francúzsko oslavuje nového hrdinu: Vyhral 72 miliónov, urobil nečakané!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Camelot)

PARÍŽ - Čo by ste urobili, keby ste náhle zbohatli? Nechali by ste si všetko pre seba? Istý Francúz vyhral obrovský balík v lotérii EuroMilióny, no väčšinu z tých miliónov rozdal na charitu.

Dobrodincovia ešte v dnešnom chamtivom svete nevymreli. Keď tento týždeň padol jackpot v hre EuroMilióny, národ sa v duchu pýtal, ako si ten šťastlivec užije svojich 72 miliónov eur. Všetkých však zaskočil, keď oznámil, že 50 miliónov venuje na charitu.

Zjavne si spočítal, že viac do konca svojho života potrebovať nebude. Totožnosť muža síce nie je známa, no francúzske médiá uviedli, že ide o päťdesiatnika, ktorý je sám a nikdy nemal deti. Samaritán z regiónu Haute-Garonne na juhozápade Francúzska spomínaných 50 miliónov rozdelí medzi 10 charitatívnych organizácií, ktorých názvy radšej tiež nezverejnili.

Hovorca spoločnosti Francaise des Jeux, ktorá lotériu prevádzkuje, gesto výhercu ocenil: "Má silný zmysel pre sociálnu solidaritu a verí v ušľachtilosť." Neobvyklý počin zaujal aj sociológov. "Celej spoločnosti tým vyslal signál, že úspech v živote nie je o tom, kto koľko nadobudne peňazí, ale o tom, čo kto urobí pre ostatných. V časoch krízy, keď ľudia hľdajú záchytné body v otázkach morálky a peniaze vládnu všetkému, má jeho čin zmysel," vysvetľuje Denis Muzet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu