Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Budúcnosť kín je ohrozená! Vytratia sa z nich aj poslední fanúšikovia?

Budúcnosť kín je ohrozená Zobraziť galériu (3)
Budúcnosť kín je ohrozená (Zdroj: PR)

Plné kinosály sú už len snom majiteľov a ich akcionárov. Realita je však iná. Diváci sa postupne vytrácajú alebo sú ich návštevy čoraz zriedkavejšie. Rok 2014 bude zlomový. Postaví kiná na okraj zabudnutia?

Spomínate si ešte na časy plných kinosál, dlhé rady na lístky a vstupné doslova za pár korún? Áno, bolo to už dávnejšie. Hoci sa sály zväčšili, spojili sa do multiplexov, sedadlá spohodlneli a kvalita premietania je neporovnateľne vyššia, ľudí je stále pomenej. Nebyť najnovších filmových trhákov so špeciálnymi efektmi, zívanie prázdnoty by bolo ešte výraznejšie. Je možné sa tomu čudovať? Po nahliadnutí do cenníka ani nie. Konečná suma vstupného by sa totiž vyšplhala na pomerne výraznú položku rodinného rozpočtu či hospodárenia tínedžera s jeho vreckovým. Niekto zase viac ocení domáce pohodlie a po rušnom dni si filmové zážitky viac vychutná z toho svojho „gaučíka“. A tak stále diváci miznú. Po tom, čo rok 2014 vytiahne z rukáva svoje tromfy, budeme aspoň vedieť, kde ich hľadať! Na scénu totiž prichádzajú nové, tenké, veľké, avšak nie celkom rovné... Domáce minikinosály v podobe zakrivených televízorov.

Sľubujú nám toho veľa. Ich zakrivenie, ktoré si prepožičali z klasických kinosál, vykúzli priamo v vašej obývačke obraz s reálnejšími vlastnosťami, hlbší a kontrastnejší v porovnaní s plochými televízormi.  Panoramatický efekt, ktorým disponujú, sa postará o to, že veľké sa bude zdať ešte väčšie, priestorovejšie a lepšie pozorovateľné z akéhokoľvek uhlu. Skutočným potešením zmyslov je u noviniek aj rozprávková kvalita obrazu, a to bez ohľadu na vlastnosti zdroja. Špeciálna UHD technológia zabezpečí, že obraz získa štvornásobne väčšie rozlíšenie a viac pixelov ako Full HD, krajšie zobrazenie detailov, hlbšiu čiernu a lepší kontrast. K skutočnému zážitku a pôžitku zo sledovania prispeje aj jednoduché a rýchle ovládanie a množstvo SMART funkcií – ovládanie hlasom či pohybom, kontextový multitasking, multimediálny panel, či SMART aplikácie, vďaka ktorým získate prístup do online videopožičovne VOYO.sk, spravodajských, hudobných, vzdelávacích či zábavných aplikácií v slovenskom alebo českom jazykovom prostredí. Okrem toho, že spomínané televízory podporujú dnešné štandardné formáty, myslia aj na budúci vývoj a vďaka Samsung UHD Evolution Kit chránia investíciu na mnoho rokov dopredu. Keď sa to všetko zabalí do jedného balíčka, výsledkom je menšie kino priamo uprostred obývačky pripravené potešiť a uľahčiť naše životy. Necháte sa presvedčiť?

Svetová novinka teraz prichádza aj na Slovensko. Ponúka ju Samsung a na výber sú tri veľkosti – 55, 65 a 78-palcových zakrivených UHD televízorov. Cena sa pohybuje v závislosti na veľkosti, a to od 3 269 Eur.

Budúcnosť kín je ohrozená
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

 

Budúcnosť kín je ohrozená
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu