Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vychádza kniha Môj život, príbeh futbalového trénera Alexa Fergusona

Alex Ferguson: Môj život
Alex Ferguson: Môj život (Zdroj: Ikar)

BRATISLAVA - Príbeh futbalového trénera fenomenálnych kvalít Alexa Fergusona s názvom Môj život prichádza na pulty slovenských knižných obchodov.

Môj život je inšpirujúca kniha o mužovi, považovanom za najlepšieho britského futbalového trénera všetkých čias. Strhujúci, občas veselý, vždy však priamy príbeh sira Alexa Fergusona sa začína v glasgowskej štvrti Govan známej lodnými dokmi. Alex Ferguson úprimne spomína na svoju trénerskú kariéru, nevídaný aberdeensky úspech a 27 triumfálnych rokov v Manchestri United. Môj život Alexa Fergusona je zaujímavý, inšpiratívny a plný nových informácií.

Pod úspechy sa podpísali energia, predstavy a schopnosť sira Alexa pracovať s mužstvom na ihrisku aj mimo neho. Pútavo a bez okolkov opisuje vznik futbalovej akadémie, kde vyrástli hráči ako Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes či bratia Nevillovci. Sir Alex, tréner fenomenálnych kvalít, spomína, ako starostlivo, no občas i prísne pristupoval aj k elitným hráčom, ako sú Ryan Giggs, Roy Keane, Eric Cantona či Ruud van Nistelrooy, a ako si poradil s hviezdami svetového rangu, ako sú David Beckham či Cristiano Ronaldo, ktorý dodnes spomína na jeho otcovský prístup.

Opisuje tiež komplikovaný vzťah s rivalmi z Liverpoolu, Arsenalu, Chelsea a v závere aj s novými sokmi z Manchestru City. Alex Ferguson miluje a váži si svoju rodinu, má rád dostihy, rád číta a má veľa iných záujmov. To všetko spolu tvorí jeho výnimočný príbeh. 

Kniha je doplnená celým radom zaujímavých fotografií. Z anglického originálu Alex Ferguson: My Autobiography (Hodder & Stoughton LTD, London, 2013) preložil Peter Tkačenko.

Kniha Môj život sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu