Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nad Bratislavou leteli stíhačky

Nad Bratislavou leteli stíhačky Zobraziť galériu (3)
Nad Bratislavou leteli stíhačky

Prelety stíhačiek MiG-29 a lietadla L-410 dnes slávnostne otvorili 5. ročník medzinárodného veľtrhu IDEB v bratislavskej Inchebe. Návštevníci sa až do piatka môžu tešiť na najmodernejšiu vojenskú techniku, vybavenie na zaistenie ochrany a bezpečnosti a ukážky vojenských činností. Na ploche 24 000 m2 sa predstaví 165 vystavovateľov z 18 krajín.

Počas všetkých troch dní predvedú dynamické ukážky príslušníci Vojenskej polície a Pozemných síl OS SR. Pripravené sú ukážky zadržania unikajúceho páchateľa služobným psom a vyhľadávanie výbušnín, ukážky nastraženia pasce, sebaobrany, ako aj ukážky sprevádzania a ochrany VIP osôb v konfliktnom priestore. Pre tých, ktorí si chcú zaspomínať na základnú vojenskú službu alebo ukázať svojim deťom, čo znamenala, bude pripravená poradová príprava a súťaž v „rozborke“ a „zborke“ samopalu.  So svojimi vystúpeniami sa predstaví Čestná stráž OS SRVojenská hudba OS SR.

Veľtrh aj vďaka exponátom prihláseným do súťaže Grand Prix IDEB 2014 predstaví technologické novinky a modernizácie obranných systémov. Jednou z vystavených noviniek je modernizované bojové vozidlo pechoty na platforme BVP-2 s označením IFV ŠAKAL, ktoré je výsledkom cezhraničnej spolupráce. Vozidlo ako projekt Ministerstva obrany SR spoločne vyrábajú firmy zo Slovenska a z Česka. České Ministerstvo obrany predstavuje medzi iným aj obrnený transportér PANDUR v poslednej prieskumnej verzii s radarom, ktorý dokáže robiť prieskum cez deň i v noci a informácie automaticky posiela na vyšší veliteľský stupeň.

Veľtrh svojou prítomnosťou obohatia aj športovci českého Armádneho športového centra – kráľovná bielej stopy Kateřina Neumannová, legendárny sánkar František Halíř a mnohí ďalší. Počas autogramiády budú mať návštevníci možnosť stretnúť sa aj so športovcami VŠC Dukla Banská Bystrica - Anastasiou Kuzminovou, Antonom Tkáčom a Jozefom Göncim; vo štvrtok 15. mája budú pre zmenu autogramy rozdávať Adam Žampa, Petra Vlhová a Martin Tešovič.

Otváracie hodiny veľtrhu:

14. 5.                9:00 – 18:00 h.

15. 5.              10:00 – 18:00 h.

16. 5.              10:00 – 16:00 h.

Pre širokú verejnosť bude veľtrh vo vonkajšom areáli Incheby sprístupnený bezplatne denne po 14:00 h.  

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu