Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riziká tropickej dovolenky

Pre kostarické úrady bolo prekvapením, že žraloky predčasne ukončili párenie v tejto sezóne. V nemocnici napriek rozsiahlej kampani skončili stovky obetí sasaniek i elektrických rají. Ďalšie úmrtia môže spôsobiť horúčka denge i nedostatok bezpečnej pitnej vody.

Traja európski návštevníci boli zranení pri surfovani v Kostarike, podľa neoficiálnych kostarických zdrojov. Zranenie mohli sposobiť morské sasanky, rozšírené v stredných častiach pacifikého pobrežia krajiny počas sezóny dažďov. Sasanky ohrozujúce surfistov sa samozrejme nikdy nenašli a nie je vylúčené, že boli nenávratne odplavené alebo zožraté krokodýlmi.

Manuela Sanchez Layos, kapitánka Fuerza de Proximidad Publica kostarickej polície uviedla, že turisti sa často nesprávali opatrne: "Každý rok tlačíme stovky plagátikov, ale vždy sa nájdu ľudia pod vplyvom alkoholu, či drog, ktorí na varovania nedbajú! "

Náčelníčka Polícia Turistico provincie Limón Enza Chacón uviedla, že provinčné orgány o prípade informované neboli.

Podľa Layozovej i Chacónovej turisti zvyčajne vôbec nečitavajú leták o morských sasankách, pieskových muškách a horúčke denge, ktorú prenášajú komáre z rodu Aedes aegypti. Napriek tomu cestovať do Strednej Ameriky predstavuje vysnívanú dovolenku pre stovky mladých Slovákov i Sloveniek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu