Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Úžasná skladačka: Bicykel sa zmestí hoci aj do ruksaku

Bicykel si môžete vziať všade so sebou Zobraziť galériu (3)
Bicykel si môžete vziať všade so sebou (Zdroj: sadabike.it)

BRATISLAVA - Dochádzate denne za prácou a neradi sa tlačíte v mestskej hromadnej doprave? S týmto bicyklom ani nemusíte. Vybaľte ho z ruksaku a odvezte sa pohodlne do cieľa.

Šikovnú skladačku navrhol taliansky dizajnér Gianluca Sada. Funkčnosť bicykla bez kompromisov zabezpečujú veľké kolesá s priemerom 26 palcov, aké majú aj tie obyčajné „dospelácke“. Napriek tomu sa SadaBike dá jediným pohybom poskladať na veľkosť dáždnika.

Úžasná skladačka: Bicykel sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sadabike.it)

Na vývoj sa podujal, pretože na trhu podľa neho neexistuje vyhovujúci skladací bicykel. „Všetci výrobcovia sa sústredia na redukciu váhy a súčasne veľkosti. To samozrejme vedie k tomu, že v obchodoch nájdete príliš malé bicykle,“ vysvetľuje Sada. Podľa neho však malý rám a kolesá výrazne zhoršujú stabilitu pri jazde a daňou je i nepohodlná jazda po nerovnostiach terénu.

Úžasná skladačka: Bicykel sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sadabike.it)
Po mnohých pokusoch sa mu podarilo vyrobiť vyhovujúci model, ktorý sa dá poskladať do ruksaku. „V konečnom dôsledku môže môj projekt vydláždiť cestu novému nekonvenčnému systému mobility, ktorý bude dostupný komukoľvek a najmä ľahko prenosný,“ nádejá sa Sada. Momentálne hľadá investora, ktorý mu pomôže rozbehnúť sériovú výrobu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu