Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neuveriteľné hlásenie pilota: Dámy a páni, ako ste si mohli všimnúť ...

Áno, to malé na oblohe je lietadlo Zobraziť galériu (2)
Áno, to malé na oblohe je lietadlo (Zdroj: birminghammail.co.uk)

BIRMINGHAM - Jasný záblesk svetla a dunivé zvuky vo výške niekoľko kilometrov nad zemou - to by asi nahnalo strach aj tomu najotrlejšiemu pasažierovi. V takom prípade je na pilotovi, aby ľudí upokojil. Ten, ktorý pristál minulý piatok v anglickom Birminghame, to zvládol bravúrne.

Takéto vzrušenie je naozaj len pre silné povahy. Pred pár dňami zažívali pasažieru letu z Amsterdam do Birminghamu obavy o svoj život. Počas pristávania totiž začuli obrovský rachot, ktorý bol navyše sprevádzaný zábleskom.

"Tesne predtým som si všimol, že obloha sčernela a mužovi sediacemu vedľa mňa som povedal, že sa divím, že nepočuť žiadne hromy a nie sú ani blesky. Potom sa ozvala strašná rana. Myslel som si, že vybuchol motor. Kupodivu som sa nebál, bolo to vlastne celkom vzrušujúce," povedal Tony Everitt (51).

Až po tom, ako lietadlo bezpečne dosadlo na ranvej, sa cestujúci dozvedeli, čo sa vlastne stalo. Pilot im úplne pokojným, priam až suchým tónom akoby sa nič nestalo, oznámil: "Dámy a páni, možno ste postrehli, že nás zasiahol blesk."

Neuveriteľné hlásenie pilota: Dámy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: birminghammail.co.uk)

A to nie raz, ale dokonca trikrát. Nezvyčajnú udalosť sa podarilo zo zeme zachytiť Tracy Whiteovej (42). "To lietadlo som najprv vôbec nevidela. Len som mačkala spúšť na mobilnom telefóne a až potom som ho zbadala," uviedla pre web denníka Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu