Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dlho necestovali: Lietadlo plné ľudí zasiahol krátko po vzlietnutí blesk!

Lietadlo
Lietadlo (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LOS ANGELES - Boeing so 166 ľuďmi na palube sa v sobotu vrátil na letisko v kalifornskom Los Angeles po tom, ako ho krátko po štarte zasiahol blesk. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerovalo do metropoly Washington na východnom pobreží USA. Asi pol hodinu po štarte ho však zasiahol blesk a stroj sa vrátil na medzinárodné letisko v Los Angeles.

Hovorkyňa aerolínii zdôraznila, že cestujúci zásah blesku nepocítili a že ich lietadlo bezpečne priviezlo späť na východiskové letisko. Boeing 737 je podľa hovorkyne skonštruovaný tak, aby vydržal aj zásah bleskom.

Pilot sa rozhodol pre návrat z preventívnych dôvodov, hoci všetky letové systémy fungovali normálne. Po núdzovom pristátí stroj podrobili dôkladnej kontrole pracovníci technického tímu. Na palube boeingu sa nachádzalo 159 cestujúcich a sedem členov posádky. Blesk vznikol v dôsledku vlhkosti a atmosférickej nestability, ktorú spôsobili zvyšky nedávneho hurikánu Dolores, uviedli noviny LA Daily News. 

Viac o téme: BleskBoeing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu