Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lietadlo zasiahol blesk, europoslancom znemožnil návštevu Tymošenkovej

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FRANKFURT NAD MOHANOM/CHARKOV - Plánovaná návšteva dvojice nemeckých europoslancov Rebeccy Harmsovej a Wernera Schulza z frakcie zelených u väznenej ukrajinskej expremiérky Julie Tymošennkovej sa dnes neuskutoční. Lietadlo, ktorým smerovali do Kyjeva, sa totiž po zásahu blesku muselo vrátiť do Frankfurtu nad Mohanom.

Pôvodne chcela dvojica europoslancov navštíviť Tymošenkovú na klinike v Charkove a následne na jej situáciu upozorniť počas večerného futbalového zápasu medzi Nemeckom a Holandskom. Z Frankfurtu nad Mohanom o tom tlačovú agentúru DPA informoval telefonicky Werner Schulz.

Podľa vlastných slov úplne nepochopil rozhodnutie posádky stoja spoločnosti Lufthansa vrátiť sa asi v polovici cesty medzi Frankfurtom a Kyjevom, pretože rovnako ďaleko by to lietadlo malo aj do cieľovej destinácie.
      
Na jeho otázku mu členovia posádky oznámili, že letisko v Kyjeve nie je v stave zabezpečiť technickú kontrolu stroja, ktorým cestovali na večerný zápas aj mnohí fanúšikovia nemeckej reprezentácie.
      
Harmsová a Schulz sa chcú do Charkova vydať v čo najkratšom čase a dúfajú, že sa predsa len budú môcť stretnúť s Juliou Tymošenkovou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu