Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tieto zázračné cviky vám zmenia postavu: Stačí 5 minút denne a dostanete sa do formy!

Cvik nie sú na prvý pohľad veľmi náročné. Zobraziť galériu (5)
Cvik nie sú na prvý pohľad veľmi náročné. (Zdroj: self)

NEW YORK - Stačia len dva cviky na to, aby ste za päť minút denne nabrali nebývalú kondíciu. S nimi sa už nebudete môcť vyhovárať, že ste príliš zaneprázdnení a na zlepšovanie svojej postavy nemáte čas. Ak budete na sebe poctivo pracovať, dostanete sa do formy, ktorú vám budú ostatní určite závidieť.

Autorkou rýchlocvičenia je rodená Ruska Dasha Libinová, ktorá žije v New Yorku, dlhobo sa venuje bojovým umeniam a má magisterský titul zo športovej vedy, takže v ňom skĺbila naozaj všetky teoretické, ale najmä praktické poznatky a vie, o čom hovorí.

Tajným receptom jej metódy je účinnosť, a preto je nevyhnutné, aby ste si nerobili prestávky na odpočinok medzi sériami a opakovaniami, ale donútili sa naozaj vydržať.

Prvý cvik budete opakovať 20-krát a vystriedate ho za druhý cvik, ktorý bude mať taktiež 20 opakovaní. Potom prejdete opäť k prvému cviku a spravíte ho 18-krát, nasledovať bude druhý cvik tiež s 18 opakovaniami. Takto budete neustále striedať cviky s tým, že opakovania vždy znížete o dve až sa dostanete na nulu, alebo kým ubehne stanovených päť minút. Podľa toho, čo stihnete skôr.

Nerobte si nič z toho, ak sa na prvý pokus nedostanete na nulu za určený čas, pre začiatočníkov to nebude med lízať, ale krásne na tom je práve to snažiť sa prekonať a vidieť, ako postupne zlepšujete svoje výsledky a to môže byť obrovská motivácia.

Tým, ktorí si myslia, že päťminútové cvičenie iba s dvomi pohybmi určite nemôže zabrať, Libinová odkazuje, že ide o vysoko intenzívny intervalový tréning, pri ktorom je vedecky dokázané, že sa kalórie spaľujú extrémne rýchlo. Okrem toho nabudí aj váš metabolizmus, takže kalórie pôjdu dole aj po skončí tréningu. V prípade, že budete na sebe pracovať poctivo a zvládnete to bez prestávok, môžete spáliť až 200 kalórií.

Pre lepší prehľad o svojom cvičení si zakaždým robte poznámky, aby ste vedeli, ako ďaleko ste sa už dostali a aký je váš pokrok. Uvidíte, ako sa vaše telo pomaly prispôsobuje vyššiemu tempu, nadobúda nové sily a urobíte tým niečo aj pre svoju vytrvalosť a kardiovaskulárny systém.

Prvý cvik

Tieto zázračné cviky vám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: self)

Postavte sa a dajte nohy od seba na šírku bokov. Vezmite do oboch rúk sedemkilovú činku a dvihnite ju do výške hrude, lakte majte ohnuté, tak ako je to na obrázku vľavo. Potom činku spustite nadol s tým, že prednú časť tela zohnete asi v 45-stupňovom uhle. Nezabúdajte, že ramená musia zostať rovné. Potom činku jedným rýchlym pohybom zdvihnite nad hlavu. Vráťte sa na začiatok a v rýchlom slede tento cvik opakujte.

Druhý cvik

Tieto zázračné cviky vám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: self)

Dajte sa do polohy, ako je na obrázku.

Tieto zázračné cviky vám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: self)

Ľavú nohu dajte z vonkajšej strany k svojej ľavej dlani.

Tieto zázračné cviky vám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: self)

Potom to isté urobte na výmenu s pravou nohou. Pri výmenách používajte svoju hybnosť a silu skoku, aby ste to robili dynamicky a rýchlo. Cvik opakujte.

Pri spaľovaní kalórií vám držíme palce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu