Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžerku (17) znetvorilo lepidlo na umelé nechty: Odhnil jej prst!

Sarah prišla o časť prsta Zobraziť galériu (2)
Sarah prišla o časť prsta (Zdroj: southwales-eveningpost.co.uk)

PONTYPOOL - Experimentovať s kozmetickými výrobkami sa neoplatí. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila mladá Britka, ktorá kvôli tomu prišla o časť prsta. Ten jej odhnil v dôsledku vážnej infekcie, ktorej spúšťačom bolo lepidlo na nechty.

Sedemnásťročná Sarah Greenawayová túžila tak, ako jej rovesníčky, po pekných a upravených nechtoch. V miestnej drogérii si kúpila lepidlo na umelé nechty za 3,20 libry (3,8 eur) a doma ho aplikovala.

Krátko nato sa jej však zapálil ukazovák na pravej ruke. S vyhľadaním lekárske pomoci otáľala až dovtedym, kým nenadobudol zelenočiernu farbu a bolesť už bola naozaj neznesiteľná. Lekári dievčine na pohotovosti podali antibiotiká a dúfali, že zaberú, aby sa vyhli tomu najhoršiemu. Bohužiaľ sa tak nestalo a konček prsta museli nakoniec odstrániť, pretože sa v ňom rozšírila ťažká infekcia.

Tínedžerku (17) znetvorilo lepidlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: southwales-eveningpost.co.uk)

"Plakala som od bolesti. Bola som veľmi vystrašená, pretože som nevedela, ako to všetko dopadne," povedala Sarah denníku Daily Mirror. Chirurg prst rozrezal od špičky až k dlani, aby ho mohol poriadne vyčistiť. Ani tak ale nebol jej trápeniu koniec. Chytila totiž stafylokokovú infekciu, ktorá ju na ďalšie dva dni pripútala na nemocničné lôžko.

Sarah, ktorá pochádza z južného Walesu, musí terať absolvovať fyzioterapiu, aby obnovila cit v poškodenom prste. Taktiež zvažuje právne kroky proti výrobcovi spomínaného lepidla. "Všetko, čo som chcela, bolo mať pekné nechty. A takto som dopadla," dodala nešťastnica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu