Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodičia zažili pri pôrode šok: Matke sa narodilo dieťatko s dvomi hlavami!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: dailymail.co.uk)

SONIPAT – Indická matka po svojom pôrode zažila poriadny šok. Narodilo sa jej dieťatko s dvoma hlavami. Personál ani rodičia to absolútne nečakali, pretože žena bola tak chudobná, že si nemohla dovoliť ultrazvuk. Lekári teraz dávajú novorodeniatku iba malé šance na prežitie.

Dieťa bolo porodené cisárskym rezom a vážilo približne 3,3 kilogramu. Má dve hlavy, dva krky, dve chrbtice, ale iba jedno telo. Celá personál na sále bol poriadne prekvapený. Dievčatku, ktoré stále čaká na meno, dávajú iba minimálne šance na prežitie.

Pôrod sa konal pred dvomi dňami na severe Indie v nemocnici Cygnus JK Hindu v Sonipate. Momentálne je pod stálym lekárskym dozorom, no lekári sa obávajú najhoršieho. 28-ročná matka Urmila Sharma sa bude musieť vyrovnať s pravdepodobnou stratou malej dcérky.

Rodičia zažili pri pôrode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Ošetrujúci tím lekára Malika robí, čo môže, aby rodine pomohol. „Rodičia sú nervózni, robíme všetko pre to, aby sme im pomohli.“

Spolu s o štyri roky starším manželom Subhashom boli príliš chudobní, aby si dali spraviť ultrazvuk a preto nikto tento šok nečakal. „Dozvedeli sme sa iba pred dvomi týždňami, že čaká siamské dvojčatá. A to už bolo príliš neskoro, aby sme s tým niečo urobili,“ povedal doktor Malik.

Pri takomto komplikovanom rozpoložení dvojičiek je veľmi ťažké oddeliť jedno od druhého. Telesná konštrukcia to ani nedovoľuje. Aj najmenšia iskierka nádeje však dáva lekárom šancu na to, aby neprestali dúfať v šťastný koniec dvojičiek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu