Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mrazivý odkaz: Rodičia dostali list od mŕtvej dcéry (†26), toto sa v ňom píše!

Neznáma Japonka, ktorá prišla o domov
Neznáma Japonka, ktorá prišla o domov

OTSUCHI - Istí japonskí manželia zažili nedávno poriadny šok. Dostali list od dcéry, ktorá je už tri roky mŕtva. Píše v ňom, ako asi bude jej život vyzerať o desať rokov. Bohužiaľ to boli všetko len predstavy, ktoré sa už nikdy nenaplnia.

Japonská pošta ponúka zvláštnu službu nazvanú "Dojemné listy". V prepočte stojí zhruba dve eurá a ide v nej o to, že list sa ku svojmu adresátovi dostane až o desať rokov neskôr.

Okrem iných ju využila aj dvadsaťšesťročná Japonka. Keď v roku 2004 pracovala ako autobusová sprievodkyňa, napísala v liste svojim rodičom: "Zaujímalo by ma, či budete mať vnúča, keď dostanete tento list. Možno už budem vydatá a budem mať deti, ale čo keď budem sama. Mami, otec, toľko ste pre mňa toho urobili. Teraz je rad na mne, aby som sa o vás postarala," stojí v dvojstránkovom liste.

Hoci si dievčina životnú lásku našla, svoj sen už dosnívať nestihla. 11. marca 2011 totiž zahynula pri katastrofe, ktorá postihla Japonsko. Mestská radnica v prefektúre Iwate, v ktorej pracovala, zasiahla cunami. Len krátko po tom, ako sa zasnúbila so svojím priateľom, s ktorým chodila osem rokov. Jej telo sa síce nikdy nenašlo, ale úrady ako príčinu smrti uzavreli ako utopenie, uviedol portál ibtimes.co.uk.

Keď list v januári dostali jej rodičia, spočiatku si mysleli, že by stále mohla byť nažive. Ale potom si všimli dátum odoslania, ktorý im zobral aj tú poslednú štipku nádeje. "Kto by si bol pomyslel , že tu už nebude o desať rokov?," povedala s trpkosťou v hlase matka nebohej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu