Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázrak mladíka, ktorý ochrnul: Boh mi povedal, kedy budem opäť chodiť a tak sa stalo!

Joel opäť stojí pevne na nohách Zobraziť galériu (3)
Joel opäť stojí pevne na nohách (Zdroj: Facebook)

HOLLAND - Bol to tréning ako každý iný. Až dovtedy, kým Joel Haler neucítil rupnutie v chrbte. O 24 hodín neskôr si už od pása dolu necítil telo a ostal paralyzovaný. Lenže ako hovorí, zasiahol Boh a postavil ho opäť na nohy. Je to zázrak alebo zaúradovala "len" silná vôľa?

Dvadsaťročnému Joelovi, ktorý študuje na Hope College v Michigane, sa stal vlani v októbri v škole veľmi nepríjemný športový úraz, po ktorom ostal od pása nadol ochrnutý. Po absolvovaní viacerých vyšetrení u neho lekári na počudovanie nezistili žiadne fyzické poškodenie, no mladík bol aj tak pripútaný na invalidný vozík. Nikto si nevedel vysvetliť, ako je to možné.

Zázrak mladíka, ktorý ochrnul:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Syn pastora začal pochybovať o svojej kresťanskej viere a pýtal sa: "Bože, prečo mi to robíš?" Začiatkom januára sa mu však prisnil zvláštny sen, v ktorom sa objavil veľký nápis "J23". Joel si nevedel vysvetliť, čo to môže znamenať. Týždeň nato k nemu v kostole pristúpil štvorročný chlapec menom Braxton a povedal mu, že "vo štvrtok bude znovu chodiť".

A tak sa aj stalo. V noci z 22. na 23. januára Haler vôbec nespal. O tretej hodine ráno prvýkrát ucítil brnenie v prstoch. Krátko nato aj slabú bolesť. O hodinu a pol neskôr si cítil aj pás. No a ráno sa už dokázal postaviť na nohy a chodiť. Podľa Joela sa stal zázrak. "Sú ľudia, podľa ktorých to nie je možné. Chcem ich povzbudiť a presvedčiť o opaku. Toto nie je o vede, je to dielo Boha," poznamenal na margo svojho uzdravenia.

Zázrak mladíka, ktorý ochrnul:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Lekári sú však skeptickí a nejaký zázrak vylučujú. Ortopedický chirurg z Los Angeles tvrdí, že pacient pripútaný na invalidný vozík po dobu troch mesiacov by nebol schopný sa tak rýchlo postaviť a začať znovu chodiť. "V takýchto prípadoch dochádza ku kontraktúre, čiže skráteniu svalov. Okrem toho by mal obmedzenú propriocepciu členkov, kolien a chodidiel (schopnosť nervového systému zaznamenať zmeny vznikajúce vo svaloch a vo vnútri tela pohybom a svalovou činnosťou, pozn. red.), takže chôdza by sa pre dotyčného pacienta prakticky stala nemožnou," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu