Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena (84) v sebe nosila 44 rokov "votrelca": Nechce ho dať von!

Telo plod skrývalo dlhých 44 rokov.
Telo plod skrývalo dlhých 44 rokov. (Zdroj: int)

BOGOTA - Brazílčanka (84), ktorá bola prijatá do nemocnice kvôli bolestiam žalúdka a závratom, pripravila lekárom šok. Dlhé roky totiž netušila, že vo svojom tele stále nosí odumretý plod.

Röntgen ukázal, že dôchodkyňa má v bruchu "skamenený" zárodok dieťaťa asi tak  v 20. až 28. týždni. Zdravotníci ženu previezli do nemocnice v Palmas de Gran Canaria na ďalšie testy. Podľa portálu G1 nemenovaná žena odborníkom prezradila, že otehotnela pre 44 rokmi.

Po tom, čo začala pocitovať neznesiteľnú bolesť, vyhľadala pomoc šamana. V tej dobe totiž v okolí jej dediny neboli žiadni lekári a ten jej dal medikamenty, po ktorých sa takmer okamžite cítila lepšie. "Jej brucho prestalo rásť, dieťa sa nehýbalo a ona si myslela, že potratila," prezradila gynekolička Gesneria Saraiva Kratka.

Nebola to ale celkom tak pravda. Po smrti zostal plod v ženinom tele viac ako štyri desaťročia. Dokonca ho nebolo vidno ani na ultrazvuku a lekári ho objavili až po tom, čo použili röntgen. Na ňom sa už dala vidieť tvár, kosti rúk, dolných končatín, rebrá aj chrbtica.

Žena (84) v sebe
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: int)

Žena však lekárom povedala, že nemá v úmysle dať si "votrelca" odstrániť. Gynekologička tak môže iba dúfať, že si to rozmyslí, pretože v budúcnosti by to pre ňu mohlo znamenať rozvoj ďalších komplikácií. Už to, že doteraz jej nič nebolo, považuje za zázrak.

"Chystáme sa vykonať niektoré nové testy, vyšetrenia, vďaka ktorým uvidíme viac detailov a potom si pohovoríme s jej príbuznými, aby sme zistili, či nám umožnia ju operovať," dodala Kratka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu