Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Neonacistický škandál v Británii: Neuveriteľné, kto je na FOTO oslavujúcich tretiu ríšu!

Budúci policajti pózujú ako nacisti Zobraziť galériu (3)
Budúci policajti pózujú ako nacisti (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Všetko má svoje hranice, aj sranda. Niektorým britským policajtom sa ju podarilo prekročiť. Dokazujú to fotky uverejnené na Facebooku, ktoré ich zachytávajú v nacistických uniformách. No, to už je teda naozaj na "smiech".

Niektoré spomienky by sme si mali nechať len pre seba a nevyťahovať ich na svetlo sveta. Britskí policajti majú ale iný názor. Vytvorili súkromnú stránku na Facebooku pod názvom I Survived Ashford Police Training Centre (v preklade Prežil som Ashfordské policajné tréningové centrum), kde pridali kontroverzné fotografie zo svojich mladých čias, konkrétne z rokov 1973 až 1996.

Neonacistický škandál v Británii:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Zábery pochádzajú z obdobia výcviku na Ashfordskom policajnom stredisku v anglickom grófstve Kent. Budúcich policajtov zobrazujú v nelichotivých pózach a oblekoch. Mladíci sú oblečení ako nacisti a jeden z nich drží dokonca zástavu s hákovým krížom. Inde zas policajt v uniforme pózuje s mladými devami oblečenými len v košeli a pančuchách a podväzkoch.

Neonacistický škandál v Británii:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Neonacistický škandál v Británii:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

O stránke sa verejnosť dozvedela po tom, čo sa na ňu sťažoval bývalý absolvent spomínaného výcvikového centra. Prekážali mu nielen fotky, ale aj sexistické a homofóbne vtipy, ktoré sa na nej objavili, a ktoré si medzi sebou mladí policajti hovorili. Neostalo vraj ale len pri slovách. Anonymná dôstojníčka v rozhovore pre denník The Times tvrdí, že jeho kolegovia v čase výcviku dokonca vedome porušovali zákon a správali sa bigotne. Kradli pivá z výcvikového baru, odstraňovali bezpečnostné značenie na dverách, z balkónov hádzali petardy alebo sa vyviezli na policajných autách na kopec a potom ich spustili dolu, aby videli, ako rýchlo pôjdu

"Vyzerá to, akokeby sa na akadémii len pilo a súložilo. Akokeby všetci rátali s tým, že čo sa stane za dverami Ashfordu, zostane za dverami Ashfordu," povedala. "Ako môže verejnosť prechovávať dôveru voči polícii, keď jej členovia sa správajú v rozpore so svojimi služobnými povinnosťami," dodala rozhorčene.

Školiace stredisko v Ashforde bolo zavreté v roku 2006. Britská polícia vo svojom stanovisku uvádza, že nemá ako zistiť, či policajti, ktorí fotky zverejnili, sú ešte stále v službe. "Pred časom sme si stanovili štandardy, ktorým vyobrazené správanie nezodpovedá. Podporujeme našich pracovníkov v to, aby využívali sociálne médiá ako dôležitý nástroj pre spoluprácu s verejnosťou. Každý policajt by však mal dbať na to, aby jeho online prezentácia nebola v rozpore so stanovenými normami," uviedol hovorca. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu