Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Katastrofa ožíva: Hrôzu Titanicu budete môcť zažiť na vlastnej koži!

Kópia Titanicu v životnej veľkosti Zobraziť galériu (2)
Kópia Titanicu v životnej veľkosti (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Od potopenia parníku Titanic uplynulo už viac ako sto rokov. Všetkým z nás je dobre známe, ako k tejto tragédii došlo. Tí, ktorí predsa len stále nevedia, budú mať jedinečnú možnosť zažiť to na vlastnej koži. A to v čínskom zábavnom parku, ktorý chystá výstavbu atrakcie vyzerajúcej rovnako ako najznámejšia loď sveta.

Nešťastný príbeh "nepotopiteľného" Titanicu bol už niekoľkokrát sfilmovaný, takže ho väčšina z nás už určite pozná naspamäť. To, čo si ale predstaviť nevieme, je, ako sa v osudných chvíľach cítili pasažieri lode, ktorá narazila do ľadovca a išla ku dnu.
 
Vďaka jednej čínskej spoločnosti bude onedlho možné už aj to. V zábavnom parku Romandisea totiž vybuduje kópiu parníka v životnej veľkosti. Bude merať 270 metrov a jeho výstavba, ktorá bude stáť v prepočte zhruba 120 miliónov eur, sa začne v najbližších týždňoch. Otvorený pre návštevníkov by mal byť v roku 2016, informuje denník South China Morning Post.
 
Katastrofa ožíva: Hrôzu Titanicu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)
Projekt si kladie ambiciózne ciele. Návštevníci parku budú môcť zažiť simuláciu stroskotania, pri ktorom zahynulo približne 1500 osôb.  "Bude to viac než len múzeum, ktoré kopíruje pôvodnú loď a film z roku 1997. Niekoľko stoviek ľudí na vlastnej koži zažije, ako parník narazí na ľadovec. Bude to s nimi poriadne triasť a potom za pomoci svetelných a zvukových efektov uvidia, ako sa dovnútra vlieva voda. Budú si myslieť: "Preboha veď ja sa tu utopím. Musím odtiaľto utiecť"," uviedol Su Shaojun, výkonný riaditeľ firmy Seven Star Energy Investment Group, ktorá projekt financuje. 
 
V súvislosti s výstavbou repliky Titanicu sa ozvali kritické hlasy, ktorým sa nepáči, že park chce zarábať na ľudskom nešťastí. Jeho predstavitelia tvrdia, že projektom v žiadnom prípade neznižujú vážnosť tragédie, a že všetko bude navrhnuté "veľmi citlivým spôsobom".
 
Replika Titanicu v Číne
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu