Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tínedžerka oznámila na facebooku samovraždu: Policajti ju zachránili v poslednej chvíli!

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (3)
Ilustračný obrázok (Zdroj: foto: fb)

KOŠICE – Obrovská tragédia by sa stala v rodine 15-ročného dievčaťa. Z nepochopiteľných dôvod dievčina oznámila na sociálnej sieti, že sa rozhodla skoncovať so svojím životom. Vybrala sa k Hornádu a skokom do ľadovej vody bola rozhodnutá zabiť sa. Tínedžerku sa podarilo od nešťasitia zachrániť vďaka pohotovému zásahu košických policajtov. Pravdepodobnou príčinou jej skratového konania mohlo byť aj užitie liekov.

Dnes ráno okolo 8-mej hodiny zastavila vydesená 41-ročná žena pri rekreačnej časti Anička v Košiciach policajné auto. Rozrušene povedala policajtom, že jej 15-ročná dcéra ušla zo školy. Vyľakaná mama vedela od dcériných kamarátov, že chce spáchať samovraždu. Na sociálnej sieti totiž Martina oznámila: „Zostáva mi len pár hodín života.“

Nešťastná žena poskytla policajtom všetky potrebné údaje, ako aj popis dcéry. Pohotoví policajti začali okamžite konať. V časti zv. Súdky spozorovali v diaľke osobu, ktorá utekala k brehu rieky a bez váhania skočila do ľadovej vody. Obaja muži zákona neváhali a vrhli sa za ňou do Hornádu. Tínedžerka bola asi desať metrov od brehu. 

Vo vode sa však bránila a nechcela, aby jej muži pomohli. „Policajti museli použiť donucovacie prostriedky, pri ktorých k zraneniu osoby nedošlo,“ vysvetlila košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Na miesto bezprostredne privolali lekársku pomoc. „Dievča sme previezli s poruchou správania do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.  

Martina je momentálne v starostlivosti košických lekárov. „Prijali sme 15-ročné dievča, momentálne leží na klinike detí a dorastu. Riešime jej zdravotné ťažkosti, ktoré s touto udalosťou vznikli,“ uviedol námestník riaditeľky Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Igor Jenčo a dodal, že ďalšia liečba bude závisieť od toho, ako sa bude vyvíjať jej momentálny zdravotný stav.

Do úvahy môže prísť aj neskoršie preloženie na psychiatrickú kliniku. Pravdepodobnou príčinou Martininho skratového konania mohlo byť aj užitie vysokej dávky liekov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu