Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Piloti Boeingu omylom pristáli na malom letisku: Teraz nedokážu vzlietnuť!

Obrovský Boeing Jumbo pristál na zlom letisku. Zobraziť galériu (3)
Obrovský Boeing Jumbo pristál na zlom letisku. (Zdroj: SITA)

KANSAS – Obrovský Boeing 747 Jumbo pristál na malom letisku v Kansase, z ktorého sa už ale neodlepí. Piloti si pomýlili miesto pristátia. Veľké lietadlo je upravené pre prepravu ťažkých materiálov a zdá sa, že z tohto letiska len tak ľahko nevzlietne. Dráha je totiž o jeden kilometer kratšia, akú lietadlo na vzlietnutie potrebuje.

V Amerike je všetko možné. Dokonca aj to, aby skúsení piloti zablúdili. Lietadlo, ktoré má za úlohu prepravovať časti dielov lietadiel typu Boeing medzi konštrukčnými miestami po celom svete, teraz bude musieť byť odtiahnuté.

Nákladu sa McConnellovo letisko nedočká. Stratení piloti pristáli na inom letisku v Kansase - Jabare. O dosť menšie letisko teraz bude mať čo robiť, aby odpratalo veľkého "votrelca". Preto je dočasne uazvreté.

Piloti Boeingu omylom pristáli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: buzzfeed.com)

Ako je možné, že došlo k takejto absurdite zatiaľ nevedno. Len za posledné mesiace mali piloti podľa posledných údajov plánovanú trasu nalietanú až 26-krát.

Letecká veža na malom letisku Jabara v Kansase bola z pristátia v šoku.

Vraj sa dispečer pýtal pilota: "Viete na ktorom ste letisku?"

Dezorientovaný pilot mal odpovedať: "No, myslíme, že máme celkom dobrý obraz – koľko takýchto letísk sa nachádza smerom na juh?"

Vyzerá to tak, že sa majster tesár poriadne uťal, keďže mal mať konkrétnu trasu perfektne zvládnutú.

Každopádne, po „svojich“ z malého letiska Boeing už neodíde, pretože na vzlietnutie tento typ lietadla potrebuje takmer 3-kilometrovú dráhu, v Jabare má dráha dĺžku necelé 2 kilometre. Úrady majú pre tento problém nachystanú odpoveď s názvom odťahová služba.

 

Piloti Boeingu omylom pristáli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: buzzfeed.com)

Bežný let sa teda poriadne predraží a daňoví poplatníci za veľkou mlákou budú ešte poriadne sledovať, ako sa celá dráma na letisku skončí. Možno lietadlo odľahčia natoľko, že sa mu podarí zázrečne vzlietnuť aj samému.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu