Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VÍNO A WELLNESS v Maďarsku: Pivo a víno pre krásu pokožky

VÍNO A WELLNESS v Maďarsku: Pivo a víno pre krásu pokožky Zobraziť galériu (6)
VÍNO A WELLNESS v Maďarsku: Pivo a víno pre krásu pokožky

Svetlé, polotmavé, s višňovou či citrónovou príchuťou… maďarské remeselné pivovary dnes prežívajú obdobie renesancie. Kto by si však pomyslel, že pivo – okrem toho, že vynikajúco hasí smäd, priaznivo vplýva aj na stav pokožky a vlasov?

Tento „tekutý chlieb“  je v typických pivárskych krajinách ako Belgicko, Nemecko či Česko mimoriadne obľúbené aj ako pleťová maska či zábal na vlasy, a to v takej miere, že v bezprostrednom susedstve pivovarov sa prevádzkujú aj salóny krásy – čo nie je zanedbateľné ani z hľadiska partnerských vzťahov. Ani Maďarsko však nezaostáva v oblasti pivných procedúr spájajúcich príjemné s užitočným. Pri pivných procedúrach sa používa samotné pivo alebo výťažok z chmeľu či pivovarských kvasníc, ako aj ďalšie prípravky s obsahom vitamínu B. Môžete si ich vyskúšať aj teraz na jeseň, keďže wellness hotely po celej krajine ponúkajú pivné procedúry najmä formou kúpeľov či masáží.

A čo víno? V dnešnom uponáhľanom svete naše telo aj duša potrebujú trocha vypnúť, uvoľniť sa a oddýchnuť si – a to je vynikajúcou príležitosťou na spojenie pôžitku z dvoch „pokladov“ Maďarska – termálnych kúpeľov a vína. V 22 historických vínnych oblastiach Maďarska si určite každý príde na svoje. Odrody viniča pestovaného v Maďarsku sú mimoriadne rôznorodé, podobne ako klimatické, pôdne a poveternostné podmienky v Karpatskej kotline. Modré odrody viniča sa pestujú iba na štvrtine územia viníc, zvyšok tvoria odrody vhodné na výrobu bielych, najmä aromatických, telnatých dozrievaných či prirodzene sladkých vín.

Ako zaujímavosť odporúčame wellness procedúry na báze vína. Vinoterapia sa začala v Maďarsku udomácňovať pred niekoľkými rokmi a dnes si záujemcovia môžu vyskúšať maďarskú ponuku vín v rôznych vinárskych oblastiach od Tokajskej až po Villány v mnohých vínnych hoteloch. Vinoterapia spočíva v procedúrach, pri ktorých sa používajú kozmetické prípravky vyrobené na báze hrozna a vína podľa vlastnej receptúry. Pokiaľ by ste však o vínne procedúry nemali záujem, po príjemnom dni strávenom vo wellness hoteli alebo v kúpeľoch sa s maďarskými vínami môžete oboznámiť aj počas ochutnávky vín alebo počas večere pri dobrom víne. Pokiaľ by ste sa chceli vínom skrášľovať či relaxovať, môžete využiť vínne kúpele, masáže, rôzne rituály a kozmetické ošetrenia ako napr. peeling alebo kúpeľ na upokojenie pokožky.

Navštívte Maďarsko, krajinu termálnych kúpeľov! VÍNO A WELLNESS – príďte a zažite Maďarsko! Viac na www.madarsko.sk .

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu