Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krásna Britka (19) nikdy nebude mať deti ani sex: Narodila sa bez vagíny!

Britka nemá vagínu Zobraziť galériu (7)
Britka nemá vagínu (Zdroj: intenret)

VEĽKÁ BRITÁNIA - Keď krásnej Britke povedali, že nemá vagínu, svet sa jej zrútil. Teraz sa na svoju diagnózu pozerá s nadhľadom a známym o nej povedala na sociálnej sieti.

Dnes už 19-ročná Britka prišla pred dvomi rokmi k lekárovi s bolesťou chrbtice. Keď sa priznala, že stále nemáva menštruáciu, poslal jej snímky gynekologičke. Tá stanovila diagnózu – dievča nemá maternicu, krčok ani vaginálny otvor.

Britka nemá vagínu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: intenret)

Vzácny Mayer-Rokitansky-Küster-Hauserov syndróm (MRKH) postihuje asi jedno dievča zo 4500 a navonok nie je vôbec viditeľný. Väčšina žien preto problém spozná podľa toho, že nemajú cyklus. V nepríjemnejších prípadoch sa syndróm preukáže pri pokuse o prvý pohlavný styk.

Keď sa svoju diagnózu dozvedela Jacqui Beck z anglického ostrova Wight, cítila sa „ako netvor“.„Nikdy som sa nepovažovala za inú ako ostatné ženy,“ tvrdí tínedžerka napriek tomu, že nemávala menzes. „Nerobila som z toho paniku, som vysoká a chudá a myslela som si, že sa len pomalšie vyvíjam.“

Mladá Britka nemá vagínu.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Od lekárov však odišla s plačom: „Nikdy nebudem vedieť, aké to je, porodiť dieťa, byť tehotná, mať menštruáciu. Všetky veci, ktoré som si predstavovala, sa zrazu z mojej budúcnosti vymazali. Už som sa necítila byť ženou.“

Spočiatku sa tínedžerka hanbila priznať aj vlastne rodine alebo priateľom, nieto ešte nejakému chlapcovi. Vlastnej matke sa dokonca zverila prostredníctvom e-mailu. Dnes sa na veci pozerá inak. Dokázala získať nadhľad a vo svojej diagnóze sa snaží nájsť pozitíva.

Utešuje sa tým, že nebude musieť trpieť počas menštruácie alebo pôrodu. Na rozdiel od mnohých iných žien má tiež dostatok času pripraviť sa na to, že nikdy nebude mať vlastné deti. Naviac verí, že vďaka MRKH lepšie spozná toho správneho muža. „Ak s tým bude mať problém, potom to nie je ten typ, s ktorým chcem ísť von. Som beznádajená romantička a podľa mňa je to skvelý test charakteru.“

Britka nemá vagínu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: intenret)
Krásna Britka (19) nikdy
Zobraziť galériu (7)

Mladej žene pomohlo v jej postoji aj to, že spoznala ďalšie pacientky s rovnakou diagnózou. „Prestala som sa cítiť tak osamelá a získala som aj novú nádej, keď som hovorila so ženami, ktoré už majú plnohodnotný sexuálny život.“ Ten im umožňuje dlhodobá liečba dilatátorom, ktorý pomáha rozťahovať vaginálny kanál. V prípade neúspechu príde operácia.

Britka nemá vagínu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: intenret)

Jacqui Beck ju nepotrebuje a aj tento úspech prispel k jej rozhodnutiu odhaliť svoju inakosť aj verejne. „Povedala som to len piatim najlepším kamarátkam, ale potom som si uvedomila, že by som sa za to nemala hanbiť. Keby som mala rakovinu alebo iný zdravotný problém, ľudia by ma podporili.“

Preto sa mladá Britka odhodlala a o svojom stave informovala prostredníctvom sociálnej siete a médií. Aj tak chce povzbudiť ďalšie ženy s podobným problémom. Túžba po speváckej kariére a nasmerovanie pozornosti na svoje videá na internete s jej rozhodnutím hádam nesúvisia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu